Aziatisch/ BBQ/ Bijgerechten/ Kook video's/ Koolhydraatarm/ Vega & Vegan

Recept: Gemarineerde aubergines van de grill + video

Deze aubergines zijn heerlijk gemarineerd in een Oosterse / Aziatische marinade en gegaard op de grillplaat. De aubergines zijn erg lekker als bijgerecht bij de avondmaaltijd, zoals met rijst en een stuk gegrilde zalm.

Oosterse / Aziatische marinade

Deze combinatie van smaken is echt heerlijk in deze marinade. Het kan eigenlijk niet mis gaan met deze ingrediënten. Ze passen ook echt heerlijk bij deze aubergines, zeker met de topping van sesamzaadjes, bos uien en het pittige van de rode peper. Natuurlijk trekken de smaken het beste in wanneer je de marinade zo langt mogelijk in laat trekken.

Aubergines als bijgerecht

Dat is heerlijk met gebakken zalm en witte rijst. Of wat dacht je van sushi rijst, dat is ook een heerlijke combinatie. Mocht je nu graag een vegetarisch recept maken dat is het ook erg lekker om te serveren met zoet-zure komkommer in plaats van gebakken zalm, of met gestoomde broccoli. Wil je toch iets meer eiwitten in je avondmaaltijd, dan kun je ook tofu marineren met dezelfde marinade of met ketjap en krokant bakken.

Zelf grill ik de aubergines graag op de patio cooker van Ferleon, maar grillen kan zeker ook op de BBQ.

gegrilde aubergines www.jaimyskitchen.nl
Recept: Gemarineerde aubergines van de grill

Hoeveelheid: 4 halve aubergines
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten marineren

Ingrediënten:
2 aubergines
3 bosuien
2 tl sesamzaadjes
1 rode peper

Marinade:
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 flinke el bruine basterd suiker
1 limoen
1 tl gember
1 tl knoflook

Benodigdheden:
BBQ of grill

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten van de marinade in een klein steelpannetje en verwarm tot de bruine basterd suiker gesmolten is. De marinade zal een beetje dikker worden.
  2. Halveer de aubergines en bestrijk deze met de marinade. Zorg dat alle marinade gebruikt wordt en verdeel alles over de aubergines. Laat de marinade 30 minuten intrekken.
  3. Grill de aubergines in totaal ongeveer 15 minuten met tussentijds omkeren. Heb je nog een beetje marinade over? Bestrijk de aubergines er tussendoor mee.
  4. Snijd ondertussen de bos uien in ringen en de rode peper fijn.
  5. Serveer de gare aubergines met de sesamzaadjes, bos uien en rode peper.

 

gegrilde aubergines www.jaimyskitchen.nl

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Jaimy's Kitchen YouTube kanaal met recepten video's! | Jaimy's Kitchen
    8 augustus 2018 at 08:01

    […] ik marineerde met een lekkere Aziatische marinade. Mocht jij nu toch meer van het lezen zijn? Het recept staat natuurlijk ook gewoon op Jaimy’s Kitchen. Veel kijkplezier bij de eerste video en tips […]

  • Leave a Reply