Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gegrilde ras el hanout aubergines met kwark

Gegrilde ras el hanout aubergines met kwark

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eltl tl ras el hanout
  • 1 el -2 olie
  • 100 gr cherrytomaten
  • 30 gr pecan noten
  • 2 lente uien
  • 2 el volle kwark
  • een handje basilicum

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Aubergines zijn een groente waarmee je alle kanten op kunt gaan. Grillen is mijn persoonlijke favoriet! In deze variant heb ik de aubergines ingesmeerd met heerlijke kruidige ras el hanout. Dat smaakt onwijs lekker bij de frisse kwark en knapperige pecan noten. 

Recepten met aubergines

Laatst kreeg ik dus aubergines opgestuurd en daar word ik dus onwijs vrolijk van, want het is een heerlijke groente. Met aubergines kan ik onwijs veel recepten bedenken! Zo ben ik zelf ook echt gek op een spray van gepofte aubergines, daar deelde ik al eerder het recept van. Dit recept is echt een bijgerecht, heerlijk voor bijvoorbeeld een BBQ, of gewoon bij de maaltijd. Ook zou je dit kunnen eten als gezonde lunch, dat deed ik zelf ook! Of wat dacht je van een beetje couscous erbij maken? Je kunt er dus echt alle kanten mee op!

Grillen in de grillpan of op de BBQ

Beide is dus mogelijk, wat jij het lekkerst vind, hoe je het liefste kookt óf hoe het weer buiten is. Want BBQ-en is gewoon niet altijd mogelijk in Nederland, haha! In dit recept ben ik uit gegaan van het bakken in de grillpan. Mocht je deze nu niet hebben, dan kun je natuurlijk de aubergine ook in de pan bakken, net zo lekker!

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergine in dikke plakken.

Stap 2

Meng in een kommetje de ras el hanout kruiden met de olie. Smeer nu de plakken aubergine in met deze gekruide olie.

Stap 3

Verhit de (grill)pan een grill de aubergine aan beide kanten tot deze gaar is.

Stap 4

Halveer in de tussentijd de cherrytomaten, snijd de lente uien in ringen en hak de pecan noten.

Stap 5

Verdeel de aubergines op een bordje, leg de kwark in het midden en verdeel hier vervolgens de cherrytomaten, lente uien en basilicum blaadjes er overheen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades cherrytomaten lunch tomaat aubergine bijgerechten vegetarisch gegrild diner kwark koolhydraatarm bbq ras el hanout

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴