BBQ/ Bijgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Gegrilde portobello met spinazie

Recept BBQ gevulde portobello met spinazie www.jaimyskitchen.nl

Deze lekkere portobello paddenstoelen zijn gevuld met een romig mengsel van spinazie en walnoten. De portobello’s worden afgemaakt met Parmezaanse kaas en vervolgens lekker gegrild op de BBQ of in de grillpan.

Gegrilde BBQ portobello

Dit is een echt lekker barbecue recept, die je op het rooster kunt leggen, wel voorzichtig neerleggen anders valt de vulling tussen het rooster. Een perfect zomers recept dus voor op een BBQ, maar het kan net zo goed in een grillpan gemaakt worden. Of, zoals ik ook vaker doe op een buitengrill. Lekker veelzijdig dus!

BBQ recepten met groenten

Dit seizoen staat natuurlijk in het teken van BBQ, want er is niets lekkerder om in de tuin te zitten en lekker je eten te bereiden. Gezellig toch?! Zelf ben ik gek op groenten en gebruik ik dus ook vaak groenten bij de BBQ. Wist je dat je echt veel groenten lekker kunt grillen? Dus, mocht je nog op zoek zijn naar BBQ recepten, grill dan ook eens een keertje groenten! Dit zijn een aantal lekkere recepten:

Gegrilde aubergines

Gegrilde maiskolven

Gegrilde romaine sla

Recept BBQ gevulde portobello met spinazie www.jaimyskitchen.nl
Recept: Gegrilde portobello met spinazie

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

2 portobello’s
75 gr spinazie
1 ½ tl crème fraîche
50 gr walnoten
½ tl knoflookpoeder
1 el geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd eventueel het steeltje eruit indien deze teveel uitsteekt. Wrijf de portobello’s in met olie. Grill de portobello’s eerst van de binnenkant, de kant waar het steeltje zat, tot er mooie grill strepen te zien zijn. Dit zal ongeveer 4 minuten zijn.
  2. Hak de spinazie zijn en roerbak deze in een pan. Voeg hierbij de crème fraîche en breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
  3. Hak de walnoten fijn en voeg ook bij de spinazie.
  4. Vul de portobello’s met het spinazie mengsel en strooi de Parmezaanse kaas er overheen. Grill nu ook de onderkant van de portobello’s met de vulling. Het grillen duurt ongeveer 4 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.