BBQ/ Bijgerechten/ Diner/ Vega & Vegan

Recept: Gegrilde maiskolf van de BBQ of grill

Recept bbq maiskolf www.jaimyskitchen.nl

Een hele maiskolf is voor mij echt iets wat bij een BBQ hoort, een recept die dus ook niet mag missen op Jaimy’s Kitchen. De maiskolf maak ik met paprikapoeder, feta en verse koriander (of peterselie)!

Hoe bereid je mais op de BBQ of grill?

Er zijn twee opties hier; de mais voorkoken of niet. Je kunt de hele maiskolf bereiden op de barbecue, maar dat duurt toch iets langer en je moet deze goed in de gaten houden of deze niet verbrand. In dat geval kun je de mais beter in aluminiumfolie inpakken. De andere optie is om de maiskolf even kort voorkoken, ongeveer 6 minuten. Deze optie is heeft absoluut mijn voorkeur, want dan kun je daarna een lekkere grill kleur krijgen op de mais!

Peterselie of toch koriander?

Leuk feitje… ik lustte tot voor kort dus écht geen koriander. Laten we zeggen dat ik een jaartje geleden ben met langzaam toch koriander in mijn gerechten te verwerken. En toen kwam ik er ook achter dat ik het juist echt lekker vind, zolang het maar in de juiste smaakcombinatie is. Zo vond ik het voor het eerst lekker in de Indiase kikkererwten salade, maar vind ik het ook erg lekker bij deze pan con tomate met sardientjes en natuurlijk past koriander altijd bij curry recepten!

www.jaimyskitchen.nl barbecue mais recept
Recept: Gegrilde maiskolf van de BBQ of grill

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

2 maiskolven
50 gr feta
1 tl (gerookte) paprika poeder + 1 el olie
een paar takjes peterselie

Bereiding:

  1. Indien je de mais voor wilt koken, breng dan een pan met ruim water aan de kook en kook de mais ongeveer 6 minuten.
  2. Meng de paprikapoeder met olie. Bereid nu de mais op de bbq of op de grill. Grill de mais ongeveer 10 minuten aan verschillende kanten of tot je het idee er wat kleur komt op de mais en de mais gaar is. Voeg vervolgens als de mais gaar is, de olie toe aan de mais. Dit geldt voor beide manieren van bereiden.
  3. Hak in de tussentijd de peterselie fijn.
  4. Als de mais klaar is, kruimel dan de feta er overheen en als laatste de gehakte peterselie.

Recept: Gegrilde maiskolf van de BBQ of grill

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.