BBQ/ Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Gegrilde ananas met ijs

gegrilde ananas van de BBQ www.jaimyskitchen.nl

Een dessert van de BBQ is onwijs lekker. Zoete ananas met ijs of kwark ter afsluiting van een heerlijke BBQ. Natuurlijk kun je de plakken ananas ook gewoon in een grillpan grillen wanneer je geen BBQ hebt, of het te slecht weer is om deze aan te steken.

Dessert van de BBQ of uit de grillpan

Wanneer de BBQ dan toch aan staat, kun je net zo goed een lekker dessert erop bereiden toch? De marinade vraagt een klein beetje voorbereiding, maar dat is een kwestie van op laag vuur de marinade in laten dikken. Zet de ananas met marinade aan de kant en je voorbereidingen zijn klaar! Verder is het een simpel te bereiden dessert, maar onwijs lekker.

Slecht weer? Geen BBQ? Geen probleem, want natuurlijk kun je dit ook gewoon in de grillpan bereiden. Net zo lekker en op deze manier krijg je ook lekkere grill strepen op de ananas.

Ijs of kwark

De minder gezonde versie, maar o-zo-lekkere is natuurlijk om de ananas met ijs te serveren. Wil je een iets gezondere versie dan kun je dit ook met kwark doen. Ook onwijs lekker! Zo zou je de restjes zelfs in de ochtend als ontbijt kunnen eten. Why not?!

gegrilde ananas van de BBQ www.jaimyskitchen.nl
Recept: Gegrilde ananas met ijs

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 ananas
3 pers sinaasappelen
4 el suiker
2 el boter
70 gr gehakte nootjes naar keuze
munt ter garnering
6 bollen vanille ijs (of kwark op smaak gebracht met vanille extract)

Bereiding:

  1. Verwarm in een pannetje boter, suiker en sinaasappel sap. Laat deze marinade goed indikken.
  2. Snijd de ananas in plakken van 1 cm en laat de schil er aan zitten. Marineer de plakken ananas nu in de marinade. Laat staat tot je de plakken gaat grillen.
  3. Leg de plakken op het BBQ rooster of in de grillpan en grill deze tot je mooie grillstrepen ziet, draai op en herhaal.
  4. Serveer de plakken gegrilde ananas met een bol ijs, gehakte nootjes en munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply