Hoofdgerechten/ Lunch/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Florida Preperation – THE HOTDOG

Zoals jullie op mijn blog hebben kunnen lezen, ben ik 1 juni jarig geweest. Mijn vriend heeft mij een ontzettend leuk, tof en ‘thoughtful’ cadeau gedaan. Om dit goed uit te leggen, moet ik eerst vertellen dat wij eind augustus op vakantie gaan naar Florida. Een reis naar Amerika is iets waar we beiden enorm naar uitkijken, maar mijn vriend heeft de voorpret nog veel leuker gemaakt. Ten eerste zijn wij in America (Gemeente Horst) uit eten geweest op mijn verjaardag, maar horen hier nog een aantal leuke activiteiten bij. We gaan ons namelijk enorm goed voorbereiden op onze reis naar Amerika door samen een aantal klassieke gerechten uit Amerika na te bootsen. We gaan op zoek naar het beste recept en gaan dit vervolgens vergelijken met ‘The Real Thing’ in Amerika, Florida.

Deze week: THE HOTDOG!

Ingrediënten:

– 2 gelderse rookworstjes (per stuk verpakt)
– lekkere witte broodjes, van de bakker
– zuurkool
– peterselie
– suiker
– 3 uien (wit of rood)
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 1 teentje knoflook
– rode wijn azijn
– water
– franse mosterd
– paprikapoeder
– chili flakes
– gefrituurde uitjes
– klontje boter

Hoe maak je het?

 1. We gaan beginnen met de gepimpte mosterd. Meng de mosterd met een theelepel paprika poeder en wat chili flakes naar smaak. Let op, deze kunnen spicy zijn. Als je een tube hebt om de mosterd in te doen; perfect, dan kun je de hotdog perfect dresseren.
 2. Dan de uien-tomaten relish. Ik gebruik 3 rode uien hiervoor, die in halve ringen gesneden mogen worden. Deze uien fruit je vervolgens in een klontje boter. Voeg dan ook een gehakt teentje knoflook toe.
 3. Wanneer de uien glazig zijn, voeg je de tomatenpuree toe. Fruit deze even goed mee, dat haalt de zurigheid uit de puree weg. Daarna mag je een scheutje rode wijn azijn en een scheutje water toevoegen. Bllijf goed roeren en voeg water toe indien de relish iets te droog wordt.
 4. Leg de rookworstjes in een pannetje met net-niet-kokend water, zodat de worstjes warm worden. Niet koken!
 5. De zuurkool haal je uit te verpakking en verwarm je in een pannetje. Voeg dan wat suiker naar smaak toe om de zuurkool iets meer te temperen. Wanneer de zuurkool goed verwarmd is, voeg je wat gehakte peterselie toe.
 6. Dan kunnen de hotdogs samengesteld worden! Neem de broodjes en snij deze via het midden van de bovenkant in. Leg het worstje in de snede. Voeg daarop de uien-tomaten relish toe, daarna de zuurkool en dresseer met de gepimpte mosterd. Maak de hotdogs af door er wat crunchy gefrituurde uitjes overheen te strooien.

Het oordeel

Het hele idee is dus om zelf het beste recept voor hotdogs te bedenken of vinden. Dan gaan we dit met ‘The Real Deal’ in Florida vergelijken en beslissen mijn vriend en ik welke hotdog het allerlekkerste is. Dus; hoe is deze hotdog? Wij geven deze hotdog een dikke 8,5! Altijd ruimte voor verbetering, met name in de worst, maar deze is echt enorm lekker!

Hebben jullie nog tips waar je lekkere hotdog worsten kunt kopen?

Hotdogs met mosterd, heinz ketchup, zuurkool en tomaten relish

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Florida Food: Must-eats! | Jaimyskitchen.nl
  13 september 2015 at 09:04

  […] Helaas geen Corn Dog of Chili Dog gegeten, deze zijn we ook alleen op het vliegveld tegen gekomen, maar toen zaten we eigenlijk al vol. Deze Hotdog is van Shake Shack en je ziet gefrituurde sjalotten en kaassaus erop. Helaas denk ik dat een Chili dog toch echt lekkerder is. Meer over Hotdogs in het vervolg op deze blogpost: Florida Preperation – THE HOTDOG. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.