Hoofdgerechten/ Vlees, kip en gevogelte

Recept: Florida Preperation – THE AMERICAN CHEESEBURGER

We are going to Miami! Hier heb ik al eerder over geschreven, ook over het feit dat mijn vriend en ik ons enorm goed voorbereiden op onze reis naar Amerika door samen een aantal klassieke gerechten uit The States na te bootsen. We gaan op zoek naar het beste recept en gaan dit vervolgens vergelijken met ‘The Real Thing’ in Florida.

Deze week: THE AMERICAN CHEESEBURGER!

Voor deze cheeseburger heb ik ook wederom het World Wide Web afgestruind. Dat dit geen gezonder burger zou worden, wist ik natuurlijk al. De kaas staat centraal bij deze burger, dus ditmaal geen gebakken ei of aparte sauzen bij de burger. Dit is de American Cheeseburger!

Ingrediënten:

– 1 hamburger
– 2 plakjes cheddar
– ijsbergsla
– plakjes augurk
– 3 plakjes tomaat
– 1 broodje hard of zacht
– mosterd
– mayonaise
– ketchup
– rode ui

Hoe maak je het?

 1. Begin met het klaar zetten van de groenten. Snijd de ui in ringen, de ijsbergsla, de tomaten in plakjes en ze de plakjes augurk klaar.
 2. Dan kun je de burger bakken.
 3. In de tussentijd dat de burger bakt, kun je alvast beginnen met de burger. Het is belangrijk dat je alle groenten onderop doet en vervolgens daar de burger op legt. Snijd het broodje dus doormidden, vervolgens besmeer je de onderkant met mayonaise en een beetje mosterd.
 4. Hierna leg je de uienringen hier op, hier gaat de ketchup overheen. Leg er wat ijsbergsla op, de plakken tomaat en de augurk.
 5. Wanneer de burger klaar is, leg je de cheddar er bovenop. De burger laat je nog even in de pan, maar je zult zien dat de kaas erg snel smelt!
 6. Dan mag de burger bovenop alle groenten, het bovenste deel van het broodje erbij en het smikkelen kan beginnen. Enjoy!

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Florida Food: Must-eats! | Jaimyskitchen.nl
  24 september 2015 at 15:59

  […] Ok, cheeseburgers daar kunnen ze wat van in The States. Meer wil ik er nog niet over kwijt, ook op de volgende blogpost komt een vervolg waar ik alle ins en outs bespreek van de American Cheeseburger: Florida Preperation – THE AMERICAN CHEESEBURGER. […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.