Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Flammkuchen met champignons, veldsla en truffelolie

Flammkuchen met champignons en truffel www.jaimyskitchen.nl

Het deeg van de Flammkuchen is onwijs dun en krokant en dat is erg lekker! De topping is met fijne gehakte champignons op smaak gebracht met truffel olie en knoflook. De smaak combinatie is echt een aanrader!

Flammkuchen

Ik vind dit deeg dus echt misschien wel lekkerder als een pizzabodem. Ik vind het in ieder geval zeker lekkerder in vergelijking met een plaattaart met bladerdeeg. Het deeg is namelijk echt erg krokant en het smaakt echt anders als bijvoorbeeld een pizza bodem. Heb je het nog nooit geprobeerd? Dan zou ik je deze zeker aanraden.

Truffel & champignons

Die combinatie is echt lekker! En dan helemaal met een beetje knoflook. Ook basilicum is erg lekker voor erbij. De veldsla maakt het lekker fris en is bedoeld om na het bakken er over te strooien. Dit recept is voor 2 personen, maar je zou het ook voor 4 personen kunnen maken. Gebruik dan meer veldsla en maak er een flinke salade van. Deze kun je dan erbij eten.

Flammkuchen met champignons en truffel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Flammkuchen  met champignons, veldsla en truffelolie

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 x quiche-en taartdeeg (of bladerdeeg)
400 gr champignons
1 rode ui
2 tenen knoflook
40 gr veldsla
een aantal takjes basilicum
truffelolie naar smaak
peper en zout

Bereiding:

  1. Snipper het uitje en hak de teentjes knoflook fijn. Verhit een pannetje met truffelolie en bak eerst de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens nog een paar minuten de knoflook toe. Bewaar de gebakken uitjes in een kommetje.
  2. Snijd de champignons helemaal klein en bak deze een paar minuten in een beetje truffelolie. Voeg daarna bij de uitjes. Scheur de basilicum met je handen en voeg erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol het flammkuchen deeg uit op een bakplaat met bakpapier en leg het deeg hierop. Verdeel vervolgens het champignon mengsel er over. Bak de Flammkuchen nu af in ongeveer 15 minuten.
  4. Wanneer de flammkuchen lekker knapperig is, voeg dan ter garnering de veldsla toe.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply