Bijgerechten/ Diner/ Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Filodeeg rolletjes met feta en cranberry

Recept filodeeg rolletjes met cranberry compote en feta www.jaimyskitchen.nl

Dit zijn lekker knapperige filodeeg rolletjes gevuld met feta kaas en cranberry compote. Een heerlijk recept voor tijdens de feestdagen als hapje, snack of voorgerechtje met een lichte salade.

Zelfgemaakte cranberry compote

Dit is natuurlijk het allerlekkerst en dit is helemaal niet moeilijk. Eerder deelde ik namelijk al het recept voor cranberry compote op Jaimy’s Kitchen. Ik raad je dan ook echt aan om dit zelf te maken, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klare variant.

Knapperig filodeeg

Dit is zo ontzettend lekker! Het past ook enorm goed bij de zachte en zoete compote. Sowieso is de combinatie van zoet van de cranberry en zout van de feta kaas ook top. Deze rolletjes zijn wel het allerlekkerst om nog warm te eten. Dan is de feta nog lekker zacht, de cranberry compote warm en het filodeeg lekker knapperig. Krijg je al een beetje trek?

Recept filodeeg rolletjes met cranberry compote en feta www.jaimyskitchen.nl
Recept: Filodeeg rolletjes met feta en cranberry

Hoeveelheid: 5 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd

Ingrediënten:

1 verpakking filodeeg, 10 vellen
200 gr feta kaas
5 flinke eetlepels cranberry compote
vloeibare boter
2 el sesamzaadjes
optioneel: peterselie voor de garnering

Bereiding:

  1. Laat het filodeeg goed ontdooien onder een vochtige theedoek
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden, of wat de verpakking van je filodeeg aangeeft.
  3. Snijd het blok feta kaas in 5 repen.
  4. Neem 1 vel filodeeg en besmeer dit met boter. Leg er dan het volgende vel bovenop. Leg op ¾ van het vel een reep feta kaas. Breek deze reep in 3 stukken en laat een beetje ruimte tussen de blokjes feta vrij. Voeg in de twee ruimtes ieder een halve eetlepel cranberry compote. Vouw de zijkanten van het filodeeg naar binnen en rol vervolgens een rolletje van het filodeeg. Smeer een beetje extra boter op het laatste stukje en rol goed dicht. Leg deze naad naar beneden op en bakplaat met bakpapier. Smeer een beetje boter over de bovenkant en strooi hier sesamzaadjes overheen. Herhaal deze stappen om de andere 4 rolletjes te maken.
  5. Bak de filodeeg rolletjes af in 30 minuten of tot het filodeeg mooi goudbruin is. Serveer eventueel met een beetje gehakte peterselie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.