Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Falafel uit de airfryer + review Hét kookboek voor de airfryer

Zelfgemaakte falafel lijkt moeilijk om te maken, maar dat is het niet! En wanneer je ze dan ook nog eens in de airfryer kunt maken, heb je direct een gezonde versie te pakken. Dit recept maakte ik uit 'Hét kookboek voor de airfryer' van The Amazing Kitchen' en ik vertel jullie in deze blog wat ik van dit kookboek vind.

Allemaal recepten uit de airfryer

Heb jij wel eens kookt met de airfryer? Ik eigenlijk nog niet zoveel. Alweer ongeveer 1,5 jaar geleden kregen mijn vriend en ik van zijn moeder een airfryer, die had ze namelijk gewonnen. Eerlijk gezegd, maakte ik tot voor kort echt alleen frietjes erin. Die echt heel lekker zijn, maar eigenlijk had ik nooit zoveel vertrouwen in andere gerechten maken in de airfryer. Tot voor kort, want ik ging ermee aan de slag! Die inspiratie kwam allemaal van het boek 'Hét kookboek voor de airfryer' van The Amazing Kitchen'. En, echt hier staan zoveel lekkere recepten in! Denk aan: Granola, donuts, empenada's, galette met spinazie en ricotta en kip tandoori.

Over Hét kookboek voor de airfryer

Toen Simone en Anja eenmaal begonnen met koken uit de airfryer, was er geen stoppen meer. Ze startte met hun foodblog en na een e-book was het tijd voor een echt boek. En dat is dus een boek vol zoete en hartige recepten, allemaal uit de airfryer. Echt, ik wist niet dat je zoveel heerlijke gerechten kon maken met die pan. Ongelooflijk eigenlijk en dus ook echt een stuk gezonder. Dus, ik ben echt heel enthousiast en heb veel zin om verder te ontdekken welke recepten allemaal mijn favoriet zijn. Deze falafel komt in ieder geval vaker op tafel te staan!
Ben jij ook geïnteresseerd in het kookboek? Bezoek dan de webshop van The Amazing Kitchen.

Zelfgemaakte falafel uit de airfryer www.jaimyskitchen.nl

Recept: Falafel uit de airfryer

Hoeveelheid: 2 personen
Bereiding: 30-40 minuten

Ingredienten:
300 gr kikkererwten uit blik
0,5 rode ui
1 teentje knoflook
1 tl korianderpoeder
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
een snuf zout
5 stengels peterselie
sap van 0,5 citroen
0,5 losgeklopt ei
1-2 el volkeren tarwebloem
olie

Yoghurt dip:
een kwart komkommer
1 teen knoflook
gemengde kruiden naar smaak: munt en peterselie
peper en zout

Benodigdheden:
keukenmachine
aluminiumfolie
bakpapier

Serveer met:
bijvoorbeeld: rode peper, citroen, sla en Turks brood.

Bereiding:

  1. Giet de kikkererwten af, spoel deze goed af en laat uitlekken. Voeg deze in de keukenmachine en hak ze grof.
  2. Snipper het uitje, hak de knoflook en fruit deze beide aan tot de uit glazig is. Voeg vervolgens de kruiden toe: korianderpoeder, gemalen komijn en paprikapoeder. Bak dit ongeveer 2 minuten met de uien mee en voeg vervolgens bij de kikkererwten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg ook de peterselie toe aan de keukenmachine.
  3. Meng nog eens en voeg vervolgens het ei, de bloem en het citroensap toe en meng voor de laatste keer. Indien het deeg nog een beetje vochtig is, kun je een beetje extra bloem toevoegen. Maak je handen een beetje vochtig en draai balletjes van het deeg. Druk de balletjes dan een beetje plat en laat een half uur in de koelkast opstijven.
  4. Maak in de tussentijd de yoghurt dip door de komkommer te raspen, het vocht eruit te knijpen en te mengen met de yoghurt. Hak de kruiden fijn en breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed samen.
  5. Verwarm de airfryer op 200 graden en bekleed van binnen eerst met een beetje aluminiumfolie en dan bakpapier. Leg hier de falafel op en bak ongeveer in 10 minuten krokant. Draai ze tussendoor om en bak indien nodig in porties.
  6. Serveer met Turks brood, yoghurt saus, sla, rode peper en citroen.