Diner/ Hapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan

Recept: Empanada met paprika en Pulled Oats

Recept empenadas met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl

Het recept voor deze empanadas is vegetarisch door de vulling van Pulled Oats. Heerlijk in combinatie met mais, paprika en lekkere kruiden. Samen met een zelfgemaakte jalapeño dip is dit een lekker en goed vullend hapje!

Hoe maak je zelf empanadas?

Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk, als je gebruik maakt van vellen hartig taartdeeg. Je kunt natuurlijk ook zelf het deeg maken, maar dat is iets lastiger. Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Het vouwen van de empanadas is nog een kunst op zich. Ik heb een paar YouTube video’s gekeken. om het onder de knie te krijgen. Uiteindelijk heb ik kleine vouwen in de zijkanten gemaakt en ik ben tevreden met het resultaat.

Vulling van Pulled Oats Tomaat

De vulling van deze empanadas is echt ontzettend smaakvol! Ik koos voor de Pulled Oats tomaat. Pulled Oats is een vegetarisch alternatief voor bijvoorbeeld gehakt of kipstukjes, gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Het is onwijs veelzijdig! Deze variant van Pulled Oats is al goed op smaak gebracht. Hier heb ik wat kruiden, zoals komijn en gerookte paprika poeder aan toegevoegd. Samen met de licht pittige jalapeño dip, is dit een heerlijk hapje.

Recept empenadas met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl
Recept: Empanadas met paprika en Pulled Oats Tomaat

Hoeveelheid: 15 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

Empanadas:
1 verpakking Pulled Oats Tomaat (175 gram)
150 gr mais
1 paprika of 2 halve paprika’s in een andere kleur
2 tenen knoflook
1 ui
1 ei
5 gr verse peterselie
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
15 vellen hartig taartdeeg

Jalapeño dip
1 jalapeño
½ groene paprika
125 gr zure room
½ tl knoflookpoeder
½ tl ui poeder
peper en zout
halve limoen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en giet de mais af.
  3. Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg vervolgens de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de Pulled Oats Tomaat toe. Maak de stukjes Pulled Oats (indien nodig) wat kleiner.
  4. Roerbak de Pulled Oats een paar minuten mee en voeg vervolgens de komijn en de gerookte paprikapoeder toe. Voeg tot slot ook de mais toe en zet het vuur uit.
  5. Haal het hartig taartdeeg uit de vriezer. Neem een rond kommetje en snijd hiermee de vellen uit in een ronde vorm. Vul vervolgens de vellen taartdeeg met een flinke eetlepel van de vulling. Vouw de empanadas dicht.
  6. Herhaal dit proces voor alle empanadas. Klop een eitje los en smeer een beetje van het geklopte ei op elke empanadas. Bak de empanadas vervolgens af in ongeveer 30 minuten.
  7. Maak in de tussentijd de jalapeño dip. Snijd de paprika en de jalapeño in kleine stukjes. Meng de zure room met het ui poeder, de knoflookpoeder en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprika en jalapeño hier doorheen.
  8. Serveer de empanadas met de jalapeño dip.

Recept empenadas met Pulled Oats www.jaimyskitchen.nl

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.