Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hollandse eiersalade met zongedroogde tomaat

Hollandse eiersalade met zongedroogde tomaat

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • ½ tl kerriepoeder
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 sjalotje
  • 2 el bieslook
  • zout
  • 4 -6 beschuiten (in de vorm van een paasei Lidl Delicieux)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Eiersalade is natuurlijk een Hollandse klassieker, zeker met Pasen. Alleen dit is niet een standaard eiersalade, ik moest er natuurlijk even een twist aan geven. Daarom voegde ik zongedroogde tomaat eraan toe. Een heerlijke smaakvolle toevoeging aan deze salade! In de salade gebruikte ik de duurzaamste eieren ter wereld: Kipster! De eiersalade is lekker om een boterham of beschuit mee te beleggen.

Een typisch paas recept

Dat is natuurlijk eiersalade, toch?! Je kunt ook een gekookt eitje eten, maar een eiersalade vind ik persoonlijk toch net iets lekkerder. Deze kun je natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar waarom maak je het niet zelf? Het is makkelijk én nog veel lekkerder. Binnen 15 minuten kun je de eiersalade al op tafel hebben staan.

Verschillende variaties eiersalade

Natuurlijk kun je afwisselen met extra ingrediënten. Zo voegde ik kerrie aan de salade toe, omdat dit net even iets meer pit geeft aan de salade. De kerrie geeft het natuurlijk die mooie gele kleur, niet onbelangrijk! Ook voegde ik zongedroogde tomaat toe voor een extra smaak. Mocht je daar niet van houden, dan zijn kappertjes ook een erg lekkere toevoeging. Je kunt het ook gewoon helemaal weglaten, dan is de salade ook erg lekker! Deze eiersalade is heerlijk op een knapperig beschuit. Lidl heeft nu superleuke meergranen beschuiten in paaseivorm in het Delicieux assortiment! Hoe leuk voor je paasontbijt of -brunch. Ook kan het natuurlijk op brood of als salade op een toastje.

Bereiding

Stap 1

Kook de eieren ongeveer 8-10 minuten, ze zijn dan hard gekookt. Laat de eieren schrikken met koud water, zodat je ze later goed kunt pellen.

Stap 2

Snipper het sjalotje en hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn.

Stap 3

Meng mayonaise, mosterd, kerriepoeder en zout. Voeg dit samen met de bieslook, sjalotjes en zongedroogde tomaatjes. Pel de eieren en snijd de eieren in stukjes en voeg erbij.

Stap 4

Breng eventueel extra op smaak.

Stap 5

Beleg de beschuiten met de eiersalade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch tomaat ontbijt vegetarisch hapjes & snacks zongedroogde tomaat broodbeleg pasen eiersalade hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴