Lunch/ Ontbijt/ Oven recepten/ Pasen/ Vega & Vegan

Recept: Ei bakjes uit de oven met spinazie

Ei bakjes uit de oven met spinazie www.jaimyskitchen.nl

Deze bakjes gevuld met brood, spinazie en ei zijn niet alleen feestelijk, maar ook enorm lekker. De pesto zorgt voor lekker veel smaak. Dit is een perfect recept voor Pasen, lekker als ontbijt of bij de brunch.

Paas recept met ei

Dit is een heerlijk recept voor het ontbijt tijdens de Paasdagen. De bakjes heb je zó gemaakt en verder doet de oven het werk. Dan kun je tijdens de oventijd de tafel mooi dekken met een heerlijk sapje, wellicht een zoet hapje, vers fruit en een kopje koffie of thee. Mocht je graag brunchen met Pasen, dan is dit zeker geschikt, ik weet zeker dat je tafelgasten dit een leuk en lekker recept zullen vinden

Variaties op het recept

Zelf heb ik dit ook al eens gemaakt met rode pesto in plaats van groene pesto. Daarnaast kun je ook eerst de eieren in een kommetje kloppen, zodat je een roerei krijgt. Voeg dan vervolgens een klein scheutje melk toe. Breng dit op smaak met peper en zout en roer ook de pesto er doorheen. Ook erg lekker!

Ei bakjes uit de oven met spinazie www.jaimyskitchen.nl
Recept: Ei bakjes uit de oven met spinazie

Hoeveelheid: 2 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:

2 eieren
2 flinke tl groene pesto
2 sneetjes brood (volkoren)
200 gr spinazie
10 cherrytomaatjes
peper en zout
Parmezaanse kaas naar smaak
olie of boter

Bereiding:

  1. Roerbak de spinazie in een pan tot de spinazie volledig geslonken is.
  2. Vet de ovenbakjes in met een beetje boter of olie.
  3. Snijd het brood in 4 delen en bekleed de buitenste rand van de bakjes met het brood.
  4. Voeg de helft van de spinazie in een bakje. Halveer de tomaatjes en verdeel de helft ook in het bakje.
  5. Breek een ei in het bakje. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 theelepel pesto aan het eibakje.
  6. Maak op dezelfde manier het tweede bakje en bak de eibakjes af in ongeveer 15-20 minuten af, afhankelijk van hoe gaar je de eidooier graag eet. Garneer de eibakjes met een beetje Parmezaanse kaas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.