Al een keer eerder vertelde ik dat ik eigenlijk altijd wel op zoek ben om vegetarisch of veganistisch brood beleg te maken of kopen. Zo kwam ik op het idee van een spread van doperwten, die niet alleen lekker is op de boterham, maar ook op een stokbroodje tijdens de borrel!
Groenten spread
Al eerder maakte ik bijvoorbeeld deze groenten spread van paprika, deze van pompoen en deze van aubergine. Dat ik fan van groenten en spreads ben, dat mag dus duidelijk zijn. Tijd voor een nieuwe variant, namelijk eentje van doperwten! Erg lekker, zeker wanneer je dit combineert met beleg van gebakken paddenstoelen, tuinkers en pittige rode peper. De spread is namelijk een beetje zoet en de rode peper maakt het daarom helemaal af! Voeg zoveel toe als dat je zelf lekker vindt.
Brood beleg of bij de borrel
Dat dit lekker is als broodbeleg, dat is een feit, maar dit is ook super voor bij de borrel. Smeer dit lekker op een stokbroodje in plaats van een stukje brie bijvoorbeeld. Heerlijk voor de afwisseling. Jammie! Of, wat dacht je van op een stukje stokbrood bij een lekkere warme kom soep? Zo maak je de maaltijd even net iets spannender en eet je lekker veel groenten.

Recept: Doperwten spread
Hoeveelheid: 1 kommetje
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten:
200 gr doperwten
2 el (soja) yoghurt
1 tl citroensap
1 teen knoflook
peper en zout
150 gr champignons
0,5 – 1 rode peper
tuinkers
1 stokbrood
Bereiding:
- Begin met het blancheren van de doperwten en stoel deze af met koud water.
- Voeg de erwten dan in een keukenmachine of blender samen met (soja) yoghurt, citroensap en peper en zout. Rasp het teentje knoflook hier ook bij en blend tot een egale massa.
- Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een pannetje goudbruin.
- Snijd rode peper in dunne ringen.
- Serveer de spread met stokbrood en beleg met champignons, rode peper en tuinkers.
No Comments