Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Pasen/ Vis/ Voorgerechten

Recept: Cups met gerookte zalm rilette (zalmsalade)

Recept zalm rilette www.jaimyskitchen.nl

Deze groentecups zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel of lekker als amuse. Ze zijn gevuld met gerookte zalm salade oftewel zalm rilette.

Gerookte zalmsalade

De salade, die ook wel rilette in het Frans genoemd wordt, wordt met gerookte zalm gemaakt. Ik gebruik hiervoor een moot zalm die gerookt is. Dit is het lekkerst in de salade naar mijn mening. Je kunt eventueel ook een moot zalm pocheren, dat is ook erg lekker! Bereid de zalm dan in warm water, net niet tot het kookpunt aan. Dan wordt de zalm zachtjes gepocheerd en blijft deze lekker zacht van smaak. In ieder geval maak ik het dus met de moot gerookte zalm en de rooksmaak geeft echt iets extra’s.

Groentecups met biet

Deze cups zijn lekker knapperig en passen daarom erg goed bij de zalmsalade. Deze cups kocht ik bij Lidl uit het Delicieux assortiment. Ze zijn dus wel tijdelijk in het assortiment. Niet alleen erg lekker bij de zalmmousse, maar het ziet er ook nog eens extra leuk uit toch? Daarnaast is het een gezondere optie voor op de borrelplank. Ik koos de bieten variant, maar deze zijn er ook met wortel!

recept rode bieten cups met zalm rilette www.jaimyskitchen.nl
Recept: Cups met gerookte zalm rilette

Hoeveelheid: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

125 gerookte zalm (stukje)
12 groentecups met biet van Lidl Delicieux
1 sjalot
1 el citroensap
2 tl mayonaise
1 el bieslook
4 gele tomaatjes
een paar takjes dille
zwarte peper

Bereiding:

  1. Snipper het sjalotje fijn en bak deze in de pan met een beetje water tot de sjalot wat zachter en glazig is.
  2. Snijd de bieslook in kleine ringetjes.
  3. Prak het stukje gerookte zalm fijn en voeg mayonaise en citroensap toe. Meng dit goed door tot de zalm uit elkaar valt.
  4. Meng ook de bieslook en sjalotjes door de zalm en breng op smaak met zwarte peper.
  5. Snijd de tomaatjes in kwartjes.
  6. Vul nu de groentecups met een beetje van de zalm rilette en maak deze af met een takje dille en een partje van de gele tomaat.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply