Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Couscous salade met groene asperge

Couscous salade met groene asperge

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 120 gr couscous (van rode linzen)
  • 350 gr groene asperges
  • 3 takjes munt
  • 1 rode ui
  • 30 gr hazelnoten
  • 40 gr kalamata olijven
  • 1 rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl bouillon poeder of bouillonblokje
  • 0.5 citroen
  • olie om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit vegetarische recept is een lekker licht recept met veel groenten, perfect om zowel koud als warm te eten. De asperges zijn de ster van het gerecht en het gerecht staat binnen 15-20 minuten op tafel!

Een gezond recept met couscous en groene asperge

In dit recept gebruik ik zelfs couscous van rode linzen. Die zijn net wat gezonder en het is rijk aan eiwitten en vezelrijk. Al kun je ook andere couscous gebruiken, maar dan zou ik een volkoren variant aanraden. Indien je nog restjes groenten over hebt, kun je deze ook toevoegen. Denk aan cherrytomaatjes, spinazie of paprika. Het kan allemaal!

Recept warm of koud?

Je kunt dit gerecht zowel warm als koud eten. Het zal beide goed smaken! Indien je dit warm wilt eten, is het belangrijk dat je als eerst alles snijdt, hakt en bakt zodat je dit meteen toe kunt voegen aan de couscous, zodra deze klaar is. Indien je het recept koud wilt eten, dan kun je de salade natuurlijk ook vooraf maken.

Bereiding

Stap 1

Voeg een 150 ml water en de bouillon toe aan de couscous en laat een paar minuten wellen.

Stap 2

Hak de munt fijn. Snipper het rode uitje ook fijn. Hak de hazelnoten grof en snijd ook de kalamata olijven in kleinere stukjes.

Stap 3

Voeg een beetje olie in een pan en bak de asperges in 5 minuten beetgaar. Het makkelijkst is als je de asperges in stukjes snijd. Voeg een beetje olijfolie en het sap van een halve citroen toe aan de couscous. Voeg vervolgens ook de rode ui, munt, hazelnoten en kalamata olijven toe aan de couscous en meng.

Stap 4

Serveer de groene asperges bij de couscous en voeg citroenrasp over de asperges.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades linzen hoofdgerechten asperge vegetarisch hazelnoten makkelijk & snel vegan lente couscous groene asperge

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴