Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Couscous salade bowl met zoete aardappel

Daar ben ik weer met een recept uit een kom. Een kom vol met lekkers, want dat is nu eenmaal een grote favoriet van me. Deze keer een kom met couscous salade en kruiden samen met weer veel groenten. Kijk snel mee voor het recept.

Soms heb ik het idee dat ik echt teveel van dit soort recepten kook, eet en op mijn blog zet. Toch is mijn blog een weerspiegeling van alles wat ik graag eet, dus vind ik ook niet dat ik dit moet veranderen. Dat gezegd, ik vind dat ik weer meer moet experimenteren en meer nieuwe dingen moet proberen. Dit soort recepten zijn nu eenmaal makkelijk te maken, onwijs lekker, gezond en daarom grijp ik er snel naar. Niet heel vreemd toch?

Deze maaltijd is een salade bowl met zoete aardappel en feta kaas. Het is lekker als hoofdgerecht of lunch en staat onwijs snel op tafel, dus snel snel, hier het recept van deze vegetarische maaltijd!

Andere recepten uit een kom:

Tempeh Bowl
Sushi Bowl
Mexicaanse Bowl

Recept: Couscous salade bowl

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

200 gr couscous
5 gr munt
5 gr peterselie
2 el olijfolie
peper en zout
70 gr feta kaas
250 gr zoete aardappel
1 citroen
0,5 komkommer
100 gr cherrytomaat
4 lente-uien

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden, snijd de zoete aardappel in blokjes en bak de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten in de oven. Besprenkel wel even de blokjes zoete aardappel olie voordat ze in de oven gaan en voeg een beetje peper en zout toe.
  2. Kook water en wel de couscous volgens de verpakking. Hak de peterselie en munt fijn en voeg wanneer de couscous geweld is de kruiden aan de couscous toe met een eetlepel olijfolie.
  3. Snijd de komkommer in kleine stukjes, de cherrytomaat en feta in blokjes. Snijd de lente ui in ringen.
  4. Neem de helft van een citroen en pers dit helemaal uit over de couscous. Serveer de groenten bij de couscous en klaar is je couscous bowl!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.