Zoet

Recept: Cinnamon rolls met appel

Recept Cinnamon rolls, kaneelbroodjes www.jaimyskitchen.nl

Een twist op de klassieke cinnamon rolls, oftewel kaneelbroodjes, door de toevoeging van appel. Het maken van deze broodjes is helemaal niet moeilijk, je hebt alleen wat tijd nodig.

Kaneelbroodjes met appel

Cinnmon rolls ken ik vooral van onze vakantie in Amerika. Wauw, wat lekker vind ik dit. Ik maakte eerder al snelle cinnamon rolls, maar nu was het echt tijd voor the real deal. In dit recept worden de kaneelbroodjes dus echt vanaf het begin zelf gemaakt, met zelfgemaakt deeg. Dit is helemaal niet moeilijk, je moet alleen tijd nemen om het deeg te laten rijzen. Dan krijg je heerlijke luchtige broodjes. Om ze net even iets specialer te maken, heb ik ook appel toegevoegd in het recept.

Recept Cinnamon rolls, kaneelbroodjes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Cinnamon rolls met appel

Hoeveelheid: 16 stuks
Bereidingstijd: 2 uur + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

2 el vloeibare boter
1 eidooier
1 tl melk

Deeg:
500 gram bloem
1 zakje gedroogde gist
100 gr kristalsuiker
een flinke snuf zout
250 ml lauwwarme melk
1 ei
1 el margarine of boter
1 tl zonnebloemolie

Appel vulling:
2 appels
2 el appelstroop
1 el kristalsuiker
2 tl kaneel
1 klontje boter

Topping:
120 gr poedersuiker
1 tl vanille extract
100 gr roomkaas
1 tl citroensap
3 el boter

Bereiding:

Het deeg:

  1. Begin met het maken van het deeg. Voeg in een kom de bloem, kristalsuiker en het zout samen. Voeg hier ook de gedroogde gist bij. Verwarm de melk en roer hier het ei bij. Voeg dit bij het droge mengsel en zorg dat de gist goed in aanraking komt met de warme melk. Kneed het deeg op middelhoge snelheid voor ongeveer 3 minuten.
  2. Voeg 1 eetlepel margarine of boter toe aan het mengsel en meng nog een paar minuten door op lage snelheid. Haal het deeg uit de kom, kneep even met de hand door en vet de kom en het deeg in met zonnebloemolie. Maak een bal en leg het deeg in de kom. Dek af met een theedoek en laat op een warme plek het deeg voor 60 minuten rijzen. Zet het deeg niet in direct, sterk zonlicht.

De vulling:

  1. Schil de appel en snijd in kleine stukjes.
  2. Verhit het klontje boter in een pannetje en voeg de blokjes appel toe. Laat even kort sudderen en voeg dan ook kristalsuiker, kaneel en appelstroop toe. Laat ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen of tot je een ingedikte massa hebt. Laat volledig afkoelen.

De cinnamon rolls maken:

  1. Druk de lucht uit het deeg en bestrooi het werkblad met bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een rechthoek van ongeveer ½ cm dik.
  2. Besmeer eerst het deeg met een beetje vloeibare boter. Verdeel het appelmengsel hier overheen. Rol het deeg vanaf de onderzijde stevig op naar boven tot een rol en zorg ervoor dat de naad naar beneden ligt.
  3. Vet een ovenschaal in met boter. Snijd met een scherp mes de rol in plakjes van 2 cm breed en plaats de rolls naast elkaar in de ovenschaal. Dek het deeg af en laat het rijzen voor 30 minuten.
  4. Verwarm in de tussentijd de oven op 190 graden.
  5. Roer de melk bij het eidooier en bestrijk hiermee de cinnamon rolls en bak deze in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
  6. Maak in de tussentijd de topping door alle ingrediënten te mengen. Voeg deze pas op de kaneel broodjes als deze volledig afgekoeld zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.