Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Recept: Chocolade granola

Recept: Chocolade granola

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 130 gr havermout
  • 30 gr lijzaad
  • 30 gr kokosvlokken
  • 25 gr cacaonibs
  • 40 gr amandelen
  • 1.5 tl cacaopoeder
  • 2 el kokosolie of zonnebloemolie
  • 1.5 el honing

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

De geur van vers gebakken granola door het huis, ik kan er niet over ophouden eigenlijk. Daarom heb ik een nieuwe variant gemaakt, deze keer met chocolade. De granola is onwijs lekker in combinatie met vers fruit of een vers fruit puree. Lekker als ontbijt of als tussendoortje! 

Chocolade granola

De combinatie met chocolade en cacaonibs is lekker dubbelop choco, want dat mag af en toe wel toch? Het cacaopoeder kun je naar eigen smaak toevoegen, misschien vind jij meer poeder wel lekkerder, gewoon doen dan! Het bakken van granola is echt helemaal niet moeilijk, maar echt veel lekkerder dan de versies die je in de supermarkt koopt. Het fijne vind ik dat je dit aan kan passen naar je eigen smaak.

Fruitpuree

Vers fruit is onwijs lekker in combinatie met chocolade en deze fruit puree is echt helemaal te gek! Zo heb je toch een heerlijke fruitige smaak aan je ontbijtje. En het ziet er toch ook wel echt onwijs mooi uit, toch? Eerder maakte ik al een recept voor granola, zonder chocolade dan. Dit is het recept van mijn andere granola recept met noten. Ook een hele lekkere, zeker wanneer je niet echt fan van chocolade bent. Blijf trouwens gewoon variëren met ingrediënten waar jij van houdt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Breek de amandelen. Voeg alle ingrediënten samen en meng goed. Verdeel dit over een bakplaat met bakpapier en knijp de ingrediënten goed samen.

Stap 3

Bak de granola in ongeveer 15 minuten in de oven en laat afkoelen zodat deze lekker krokant wordt.

Stap 4

Bewaar de granola in een luchtdichte pot. Zo kun je de granola zeker een paar weken bewaren en blijft deze heerlijk krokant.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt yoghurt vegetarisch chocolade granola blauwe bessen framboos

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴