Ontbijt/ Zoet

Recept: Carrot cake overnight oats

Overnight Oats, de naam zegt het al: Havermout die je een nachtje moet laten staan. Eerder schreef ik al over Overnight Oats, maar vandaag laat ik jullie een nieuwe favoriet zien. Carrot Cake is toch onwijs lekker?! Waarom dan niet als ontbijt? In dit recept laat ik zien hoe je dat een een makkelijke manier maakt.

Hoe maak je overnight oats?

Overnight oats van havermout duurt niet lang om te maken. Sterker nog, je maakt het de dag van te voren. Dus op dagen dat ik wel even wat langer in bed wil blijven liggen, is dit echt een topontbijt. Je haalt het gewoon uit de koelkast en kunt meteen eten! Je zou zelfs een paar porties kunnen maken, zodat je bijvoorbeeld je ontbijt klaar hebt voor een aantal ochtenden.

Ontbijten met carrot cake

Ontbijt is echt elke dag een feestje voor mij. Ik vind het enorm fijn om in de ochtend de tijd te nemen om lekker te eten en sta dan ook extra vroeg op hiervoor. Voeg iets van dadelstroop, agave siroop of honing toe om het ontbijt iets zoeter te maken. Doe dit naar eigen smaak, misschien is het niet eens nodig, dus mijn tip is altijd: proeven!

Recept: Carrot cake overnight oats

Hoeveelheid: 1 portie
Bereidingstijd: 5 minuten + 1 nacht

Ingrediënten:

40 gr havermout
70 ml amandelmelk
30 gr geraspte wortel
1 tl vanille extract
20 gr rozijnen
30 gr walnoten gehakt
½ tl kaneel
1 tl chiazaad

Bereiding:

  1. De bereiding is het makkelijkst. Meng alle ingrediënten, behalve de dadelstroop, agave of honing, in een kom en zorg ervoor dat de havermout nat genoeg is. De havermout zal alle melk opnemen gedurende de nacht
  2. Als alles gemengd is, dan mag het kommetje een nachtje in de koelkast. Een goed uur zou eventueel ook mogelijk zijn.
  3. De volgende ochtend is je kom met carport cake overnight oats klaar! Maar af met eventueel een zoetstof en smakelijk eten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.