Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische Buddha bowl met tempeh

Mijn Buddha Bowl is een Mexicaanse, vegan versie met gemarineerde tempeh, rijst, bonen en lekker veel groenten. Een heerlijke kom vol lekkers!

Wat is een Buddha bowl?

Een Buddha Bowl? Weer een lekker hip woord voor iets heel simpels; een te volle kom met heerlijk eten. Waarom wordt het dan een Buddha Bowl genoemd? Omdat het van de zijkant lijkt op de buik van een lachende Buddha. Best cute toch?

Of zoals onze Engels sprekende hipsters zouden zeggen: ‘a bowl which is packed so full that it has a rondde ‘belly’ appearance on the top, much like the belly of a buddha’. Ik vind het tof! Deze Buddha Bowls zijn meestal wel veganistisch (hoeft niet natuurlijk) en vol met eiwitten, granen en groenten. Gezond maaltje dus! En dit is echt helemaal perfect voor restjes dag. Er zijn namelijk geen regels, maak wat jij lekker vindt of over hebt.

Buddha Bowl met Tempeh
Recept: Vegetarische Buddha bowl met tempeh

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

125 gr tempeh
300 gr gepelde tomaten
1 avocado
100 gr cherry tomaatjes
1 paprika
200 gr gekookte rijst
200 gr kidney bonen
peterselie
50 gr sla
1 tl komijn poeder
1 tl korianderpoeder
1 tl (witte) peper
1 tl zout
1 ½ tl oregano
½ tl (gerookt) paprikapoeder

TIP:
Heb je niet al deze kruiden in huis? Gebruik dan Taco kruiden!

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Kruimel de tempeh en begin met het bakken van de tempeh in een scheutje olie. Na een paar minuten voeg je de gepelde tomaten toe, samen met de volgende kruiden: (gerookt) paprikapoeder, komijnpoeder, oregano, korianderpoeder, peper en zout. Laat dit ongeveer 10 minuten sudderen op zacht vuur.
  3. Verwarm de kidneybonen. Hoeft niet trouwens, zelf vind ik ze koud ook lekker!
  4. Dan snijd je de cherry tomaten doormidden, de paprika in reepjes en scheur je wat blaadjes sla.
  5. Schil nu de avocado en prak deze.
  6. Wanneer de rijst gaar is, de tempeh voldoende gesudderd heeft, ga je het bord opmaken.
  7. Voeg alle elementen toe in de schaal en maak af met wat schijfjes citroen en wat gehakte peterselie. Smakelijk!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.