Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Bruschetta met peer, geitenkaas en gekarameliseerde noten

Bruscetta met peer en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Heerlijke hapjes voor op de borreltafel, of als amuse. Dit is lekker feestelijk en heerlijk om op tafel te zetten. De geitenkaas is onwijs lekker in combinatie met peer en krokante noten en de tuinkers maakt het helemaal af!

Amuse of borrelhapje

Dit recept kan ook als amuse, een lekker hapje voor bij de borrel als start van het diner. Ook is dit recept erg lekker voor bij de borrel of bijvoorbeeld bij de jaarwisseling. Lekker met oud en nieuw genieten van deze super lekkere hapjes! Helemaal geschikt als je gasten hebt die graag vegetarisch eten.

Variatie tip

In plaats van stokbrood, kun je ook dikke sneden brood gebruiken en deze met je tafelgasten delen. Voor de sneden brood gebruik je 2 plakjes geitenkaas per snee en op een plak stokbrood 1 plakje geitenkaas. In dit recept maak ik gebruik van heerlijke geitenkaas driehoekjes, maar natuurlijk kun je ook andere geitenkaas gebruiken. Kies vooral de variant die jij lekker vindt. Wat ook erg lekker is, is om uitgebakken spekjes toe te voegen aan de bruschetta’s, voor degenen die van vlees houden.

Bruscetta met peer en geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: bruschetta met peer, geitenkaas en gekarameliseerde noten

Hoeveelheid: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:
een half stokbrood
2-3 peren
1 geitenkaasje Zoë en Zazu
15 gr hazelnoten
15 gr walnoten
15 gr pecan noten
3 el honing + extra voor garnering
tuinkers

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Meng de noten met 2 eetlepels honing en bak ongeveer 10 minuten in de oven. Houd deze goed in de gaten, zodat de honing niet verbrand. Laat vervolgens goed afkoelen.
  2. Snijd de peer en geitenkaas beide in dunne plakken. Kruimel de noten een beetje in een vijzel of snijd in iets kleinere stukken.
  3. Neem de plakken stokbrood, leg daar plakjes peer en geitenkaas op en verwarm dit 5 tot 10 minuten in de oven. Maak de bruschetta af met gekarameliseerde noten, tuinkers en een beetje extra honing.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply