Hapjes & Dips/ Lunch/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Recept: Bruschetta met tomaat en pesto

Bruschetta met tomaat pesto en olijf www.jaimyskitchen.nl

De laatste tijd ben ik nogal fan van het maken van bruschetta’s, want deze zijn in zoveel gelegenheden perfect om te serveren. Dus, ik maakte een aantal varianten. Vandaag de klassieke variant met een kleine twist, namelijk met tomaat, olijf en pesto.

Klassieke bruschetta

Deze heeft natuurlijk tomaat, basilicum en knoflook. Naast die basis ingrediënten zijn er onwijs veer verschillende recepten te vinden. En allemaal zijn ze lekker hoor. Mijn variant heeft lekkere zwarte olijven erbij en pesto, voor extra veel smaak. Ook gebruikte ik hele schattige mini tomaatjes, namelijk de mini toppers van Tommies. Deze zaten in de Foodybox die ik kreeg en yes, ze waren heerlijk vol van smaak. De reden dat ik dit er toch even bij vermeld, is omdat voor het maken van een echte lekkere klassieke bruschetta de tomaten onwijs belangrijk zijn. Deze moeten echt lekker smaakvol zijn!

Varianten van bruschetta

Dit is de derde bruschetta van de vier die ik laatst maakte. Al eerder zag je ook eentje met oranje paprika en cottagecheese met hummus en ook een heerlijke paddenstoelen variant. Deze heerlijke knapperige stokbroodjes zijn perfect om tijdens een borrel, een warme zomeravond of als voorgerechtje te serveren. Natuurlijk kun je ook deze lekkere broodjes als lunch gerecht eten.

Bruschetta met tomaat pesto en olijf www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bruschetta met tomaat en pesto

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
6 plakjes stokbrood
1 teen knoflook
6 tl pesto
15 gr zwarte olijven
150 gr tomaatjes
verse basilicum
olijfolie
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd het stokbrood in plakken en bak deze dan nogmaals in de oven af tot ze krokant zijn. Wrijf dan met het teentje knoflook langs het brood.
  2. Snijd de tomaatjes in kleinere stukjes, de zwarte olijven in ringen en scheur de basilicum een beetje kleiner. Meng deze ingrediënten nu met een beetje olijfolie. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  3. Smeer op elk stokbroodje een beetje pesto, verdeel een beetje van het tomatenmengsel erover en de bruschetta’s zijn klaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply