Hapjes & Dips/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Recept: Bruschetta met paddenstoelen

Bruschetta met paddenstoel www.jaimyskitchen.nl

Bruschetta’s zijn de perfecte hapjes voor bij de borrel of op een feestje. Deze zijn op onwijs veel verschillende manier te maken, maar deze variant bevat Heksenkaas en gebakken paddenstoelen.

Verschillende soorten Bruschetta

Bruschetta zijn er in allemaal verschillende smaak combinaties, waarvan de variant met tomaat en basilicum het bekendst is. Ik vond het het tijd was om wat nieuwe varianten uit te proberen. Aangezien ik paddenstoelen erg lekker vind, moest er natuurlijk ook een variant daarmee komen. En Heksenkaas past daar ontzettend lekker bij.

Hapje of voorgerecht

De hapjes zijn natuurlijk lekker om te serveren bij de borrel, maar heb je er ook al eens aan gedacht om verschillende soorten bruschetta’s te serveren als voorgerecht? Dan zit er zeker voor ieder iets wils tussen. Variatie met vlees, vis en vega is natuurlijk allemaal mogelijk. De variant in dit recept is vegetarisch en staat lekker snel op tafel.

Soorten paddenstoelen

Hier kun je lekker creatief mee zijn! Alle paddenstoelen zijn mogelijk in de recept, kies gewoon wat jij lekker vind. Champignons, kastanje champignons, oesterzwammen, shiitake of andere soorten zwammen. Alles kan eigenlijk wel, dus kies vooral de variant uit die jij het lekkerst vindt! In mijn recept gebruikte ik zwammen, die ik nog nooit eerder gehad had, maar het was onwijs lekker!

Bruschetta met paddenstoel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bruschetta met paddenstoelen

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:
6 plakjes stokbrood
1 teen knoflook
70 gr paddenstoelen
6 tl heksenkaas
kappertjes naar smaak
olie om in te bakken
peper en zout`

Bereiding:

  1. Snijd de paddenstoelen in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Bak nu beide in een beetje olie tot de paddenstoelen zacht zijn. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  2. Besmeer de stukjes stokbrood met een beetje heksenaas.
  3. Verdeel dat de paddenstoelen er overheen en maak af met wat kappertjes.

Tip: de paddenstoelen kun je vooraf alvast bakken en zijn ook koud erg lekker op de bruschetta’s.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Recept: Bruschetta met tomaat en pesto | Jaimy's Kitchen
    15 juni 2018 at 08:01

    […] Al eerder zag je ook eentje met oranje paprika en cottagecheese met hummus en ook een heerlijke paddenstoelen variant. Deze heerlijke knapperige stokbroodjes zijn perfect om tijdens een borrel, een warme zomeravond of […]

  • Leave a Reply