Hapjes & Dips/ Vega & Vegan/ Voorgerechten

Recept: Bruschetta met gegrilde paprika

Bruschetta gele paprika en cottage cheese www.jaimyskitchen.nl

Oranje paprika is lekker zoet en daarom perfect om te grillen. Dan komt de zoete smaak nog meer naar boven. En die gegrilde paprika is dan weer onwijs lekker om bij bruschetta te serveren. In dit recept wordt het met cottage cheese en nootjes gecombineerd.

De paprika grillen

Hoe je dit kunt doen, heb ik al een keer eerder uitgelegd. Zo moeilijk is het namelijk niet, je kunt het in deze blog teruglezen. Maar, buiten het roosteren van paprika’s in de oven, kun je deze natuurlijk ook op de BBQ roosteren of boven het vuur van het gasfornuis. Als het schilletje maar donker begint te kleuren zodat je deze later na kunt verwijderen. De zoete smaak van de paprika’s komt dan naar boven. Alle kleuren paprika zijn natuurlijk erg lekker, maar de oranje variant is mijn favoriet in dit recept.

Cottage cheese

Ik maakte de bruschetta met cottages cheese met een vleugje hummus erin. Dat was een onwijs lekkere variant, maar natuurlijk ook de standaard variant van Hüttenkäse is erg lekker om in dit recept te gebruiken. De knapperige nootjes maakt het helemaal af. Ook walnoten of pistache noten zijn erg lekker om mee af te maken. Een vleugje verse zwarte peper zorgt voor het laatste beetje pittigheid.

Bruschetta gele paprika en cottage cheese www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bruschetta met gegrilde paprika

Hoeveelheid: 6 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
6 plakjes stokbrood
1 teen knoflook
1 oranje paprika
6 el cottage cheese (optioneel met hummus smaak)
gehakte hazelnoten
zwarte peper

Bereiding:

  1. Grill de paprika’s tot je het velletje eraf kunt halen. Snijd de paprika’s dan in reepjes.
  2. Grill ook de plakken stokbrood kort, zodat je daarna met het teentje knoflook over het brood heen kunt gaan.
  3. Smeer de broodjes in met een laagje cottage cheese, beleg met reepjes gele paprika en verdeel de gehakte hazel noten er overheen. Maak vervolgens af met een beetje zwarte peper.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply