Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Boerenkool stamppot met geitenkaas

Boerenkool stamppot met geitenkaas

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr - 600 iets kruimige aardappelen
  • 150 gr -200 boerenkool
  • 125 gr geitenkaas met honing
  • 150 gr rode kool in kleine blokjes
  • 100 ml azijn
  • 150 ml water
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 40 gr pecan noten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze heerlijke winterse stamppot met boerenkool word op smaak gemaakt door geitenkaas. Probeer ook eens geitenkaas met honing, dat geeft een lekkere zoete smaak. De zoet-zure rode kool maakt het gerecht helemaal af, een lekkere twist op een klassiek stamppot recept. Dit recept is vegetarisch, maar door de noten en geitenkaas is het een volledig recept.

Stamppot recept

Stiekem ben ik helemaal geen stamppot-fan, maar een uitdaging ga ik niet uit de weg. Die uitdaging is om een lekkere stamppot met een twist te maken. Én veel kleurtjes. Zoet zure groenten vind ik echt onwijs lekker, dus dat maakt het recept al een beetje speciaal. Door de geitenkaas wordt extra smaak toegevoegd aan het gerecht. Ik moet toegeven, ik vond het onwijs lekker!

250 gram groenten per dag

Weten jullie al dat het Voedingscentrum aanraadt om minimaal 250 gram groenten per dag te eten? Dat lijkt misschien veel en het is ook helemaal niet nodig om dit alleen in een avondmaaltijd te verwerken. Dit recept bevat per persoon al 150-175 gram groenten. Wanneer je dan nog 100 gram snack tomaatjes of komkommer eet, kon je er zó aan!

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel goed af. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water.

Stap 2

Voeg de blokjes rode kool samen met het water, azijn, suiker en zout in een kom. Hoe langer de rode kool zal trekken, hoe lekkerder de smaak.

Stap 3

Voeg de laatste 5 minuten dat de aardappelen koken ook de boerenkool toe. Giet na 5 minuten af en stamp de aardappelen tot een gladde stamppot. Voeg eventueel wat melk toe, maar dit is niet nodig. Meng vervolgens de helft van de geitenkaas door de stamppot.

Stap 4

Serveer de stamppot met rode kool en garneer met pecan noten en de overige geitenkaas.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten aardappel vegetarisch winter geitenkaas diner boerenkool stamppot rode kool pecan noten hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴