Diner/ Hoofdgerechten/ Stamppot/ Vega & Vegan

Boerenkool stamppot met geitenkaas

Boerenkool stamppot met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl

Deze heerlijke winterse stamppot met boerenkool word op smaak gemaakt door geitenkaas. Probeer ook eens geitenkaas met honing, dat geeft een lekkere zoete smaak. De zoet-zure rode kool maakt het gerecht helemaal af, een lekkere twist op een klassiek stamppot recept. Dit recept is vegetarisch, maar door de noten en geitenkaas is het een volledig recept.

Stamppot recept

Stiekem ben ik helemaal geen stamppot-fan, maar een uitdaging ga ik niet uit de weg. Die uitdaging is om een lekkere stamppot met een twist te maken. Én veel kleurtjes. Zoet zure groenten vind ik echt onwijs lekker, dus dat maakt het recept al een beetje speciaal. Door de geitenkaas wordt extra smaak toegevoegd aan het gerecht. Ik moet toegeven, ik vond het onwijs lekker!

250 gram groenten per dag

Weten jullie al dat het Voedingscentrum aanraadt om minimaal 250 gram groenten per dag te eten? Dat lijkt misschien veel en het is ook helemaal niet nodig om dit alleen in een avondmaaltijd te verwerken. Dit recept bevat per persoon al 150-175 gram groenten. Wanneer je dan nog 100 gram snack tomaatjes of komkommer eet, kon je er zó aan!

Boerenkool stamppot met geitenkaas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Boerenkool stamppot met geitenkaas

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 25-30 minuten

Ingrediënten:
500 – 600 gr iets kruimige aardappelen
150-200 gr boerenkool
125 gr geitenkaas met honing
150 gr rode kool in kleine blokjes
100 ml azijn
150 ml water
1 tl suiker
zout
40 gr pecan noten

Bereiding:

 1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel goed af. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water.
 2. Voeg de blokjes rode kool samen met het water, azijn, suiker en zout in een kom. Hoe langer de rode kool zal trekken, hoe lekkerder de smaak.
 3. Voeg de laatste 5 minuten dat de aardappelen koken ook de boerenkool toe. Giet na 5 minuten af en stamp de aardappelen tot een gladde stamppot. Voeg eventueel wat melk toe, maar dit is niet nodig. Meng vervolgens de helft van de geitenkaas door de stamppot.
 4. Serveer de stamppot met rode kool en garneer met pecan noten en de overige geitenkaas.

Recept: boerenkool stamppot met geitenkaas

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Aardappel Koekjes | Jaimy's Kitchen
  31 januari 2019 at 20:43

  […] Wat je allemaal met aardappelen kunt doen hé! Vorige week al de Mexicaanse aardappelbootjes en nu koekjes van aardappel, jammie! De Malta aardappelen die momenteel in ons land zijn, zijn enorm veelzijdig, dus experimenteer volop. Met aardappelen kun je zoveel meer en dat wil ik jullie laten zien. Van aardappelen hoef je dus echt niet alleen saaie stamppot te maken. Maar, mocht je toch een lekkere stamppot willen maken, kijk dan eens naar mijn stamppot met boerenkool en rode kool. […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.