Hoofdgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Boekweit salade met boerenkool, avocado en mango

Deze salade van boerenkool en boekweit heeft een heerlijk fris tintje door de toevoeging van mango. De mooie avocado rozen maken de salade af en zorgen voor romigheid in de salade.

Een salade van boerenkool

Boerenkool? Nou, daar maakte je mij tot voor kort écht niet blij mee hoor. Maar sinds een paar weken ben ik er achter gekomen hoe je boerenkool lekker klaar kan maken, dus vandaag laat ik jullie een van die manieren zien! In dit recept roerbak ik de boerenkool namelijk! Een goede manier om de boerenkool licht te garen, zodat deze een beetje zachter van structuur wordt. De boerenkool wordt dus goed geroerbakt en ik voeg citroensap toe. Dat is echt het geheim van lekkere en smaakvolle boerenkool!

Winterse salade

Deze gezonde, vegetarische en romige salade is zelfs voor een winterdag geschikt. Natuurlijk is het winterse ingrediënt de boerenkool! Een kommetje soep erbij is trouwens wel echt heel lekker, zeker wanneer je van een warme maaltijd houdt. Denk bijvoorbeeld aan deze paprika en tomatensoep, zoete aardappel soep of misschien deze pastinaak soep.

Recept: Boekweit salade met boerenkool, avocado en mango

Hoeveelheid: 2 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 avocado
180 gr boekweit, gekookt
150 gr boerenkool
1 gele paprika
sap van 1 citroen
half bosje munt
2 el olijfolie
peper en zout
2 teentjes knoflook
1 ui

Bereiding:

  1. Snijd de paprika in kleine blokjes.
  2. Snipper het uitje en hak de knoflook.
  3. Voeg een scheutje olie in een pan, bak de ui en knoflook glazig en roerbak de boerenkool.
  4. Hak de munt fijn.
  5. Voeg de paprika bij de boerenkool en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Zet het vuur dan uit.
  6. Maak mooie roosjes van de avocado (of snijd blokjes).
  7. Voeg nu ook de gekookte boekweit aan de boerenkool toe en schep het bord op.
  8. Plaats als laatste de avocado roos of blokjes op de salade.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply