Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bloemkoolsteaks met harissa

Bloemkoolsteaks met harissa

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el (soja) kookroom)
  • 1 el olijfolie
  • zout

Harissa marinade:

  • 1 tl harissa
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 1.5 el olie (bijvoorbed zonnebloem of lijnzaad)
  • 1 tl optioneel: citroensap

Boerenkool salade:

  • 120 gr gesneden boerenkool
  • 100 gr anaatappelpitjes
  • 2 el citroensap
  • 1 tl tahini
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl tamari of sojasaus
  • 2 el zonnebloempitten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept ziet er best fancy uit, maar kan binnen 30-40 minuten op tafel staan. De bloemkoolsteaks zijn lekker pittig door de harissa.

Gezond, licht en toch feestelijk gerecht

Kan dat allemaal samen? Jazeker! Het recept heeft heerlijke smaken zoals pittig, zoet, zuur en de bloemkoolpuree is lekker romig. Doordat in het recept met name groenten gebruikt worden, is het een gezond recept, in vergelijking met een gerecht met bijvoorbeeld aardappelen, rijst of pasta. Let op, want het kan zijn dat je daardoor iets meer zult eten. Wij eten dit recept met 2 personen op, dat is dus samen een hele bloemkool. Heerlijk om even veel groenten te eten als je het mij vraagt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden.

Stap 2

Begin nu met het maken van de boerenkool salade. Meng citroensap, tahini, olijfolie en tamari in een kommetje en voeg dit toe aan de gesneden boerenkool. Masseer de dressing in de boerenkool, ongeveer voor 5 minuten. Zet de salade aan de kant.

Stap 3

Verwijder alle bladeren van de bloemkool en was de overgebleven bloemkoolroos. Snijd de bloemkool precies door het midden. Neem nu een halve bloemkool en snijd vanaf de snijkant een dikke plak van ongeveer 2 cm. Doe hetzelfde met de andere helft. Nu heb je van beide helften de dikste plakken gesneden. Bak deze plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant in de pan, in een beetje olie.

Stap 4

Snijd de rest van de bloemkool in kleinere stukken en kook dit in een laag water gaar. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Stap 5

Maak in de tussentijd de harissa marinade door alle ingrediënten te mengen. Neem de gebakken bloemkool steaks en lak de marinade helemaal over de steaks, aan beide kanten. Leg dit op het bakvel waarna je de steaks ongeveer 10-15 minuten in de oven bakt. Goed opletten, zodat ze precies goed gebruind worden.

Stap 6

Giet de bloemkool af zodra deze gaar is en prak deze tot een puree. Voeg vervolgens een geraspt teentje knoflook toe, zout naar smaak, een scheutje (soja)room en olijfolie. Meng tot een zachte puree.

Stap 7

Serveer nu de bloemkoolpuree met harissa bloemkoolsteak en de boerenkool salade. Strooi granaatappel pitjes en zonnebloempitten over de salade heen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vegetarisch winter bloemkool kerst diner oven vegan koolhydraatarm boerenkool granaatappel harissa

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴