Diner/ Hoofdgerechten/ Kerstrecepten/ Koolhydraatarm/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Bloemkoolsteaks met harissa en boerenkool salade

recept bloemkool steak met puree en salade van boerenkool en granaatappel www.jaimyskitchen.nl

Dit recept ziet er best fancy uit, maar kan binnen 30-40 minuten op tafel staan. De bloemkoolsteaks zijn lekker pittig door de harissa en doordat er vooral bloemkool en salade in het recept gebruikt wordt, is het een koolhydraatarm en dus gezonder recept.

Gezond, licht, koolhydraatarm en toch feestelijk gerecht

Kan dat allemaal samen? Jazeker! Het recept heeft heerlijke smaken zoals pittig, zoet, zuur en de bloemkoolpuree is lekker romig. Doordat in het recept met name groenten gebruikt worden, is het een gezond en koolhydraatarm recept, in vergelijking met een gerecht met bijvoorbeeld aardappelen, rijst of pasta. Let op, want het kan zijn dat je daardoor iets meer zult eten. Wij eten dit recept met 2 personen op, dat is dus samen een hele bloemkool. Heerlijk om even veel groenten te eten als je het mij vraagt!

recept bloemkool steak met puree en salade van boerenkool en granaatappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bloemkoolsteaks met harissa en boerenkool salade

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten:

1 bloemkool
1 teentje knoflook
1 el (soja) kookroom)
1 el olijfolie
zout

Harissa marinade:
1 tl harissa
1 el ahornsiroop of honing
1,5 el olie (bijvoorbeeld zonnebloem of lijnzaad)
optioneel: 1 tl citroensap

Boerenkool salade:
120 gr gesneden boerenkool
100 gr granaatappelpitjes
2 el citroensap
1 tl tahini
1 tl olijfolie
1 tl tamari of sojasaus
2 el zonnebloempitten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Begin nu met het maken van de boerenkool salade. Meng citroensap, tahini, olijfolie en tamari in een kommetje en voeg dit toe aan de gesneden boerenkool. Masseer de dressing in de boerenkool, ongeveer voor 5 minuten. Zet de salade aan de kant.
  3. Verwijder alle bladeren van de bloemkool en was de overgebleven bloemkoolroos. Snijd de bloemkool precies door het midden. Neem nu een halve bloemkool en snijd vanaf de snijkant een dikke plak van ongeveer 2 cm. Doe hetzelfde met de andere helft. Nu heb je van beide helften de dikste plakken gesneden. Bak deze plakken ongeveer 2 minuten aan elke kant in de pan, in een beetje olie.
  4. Snijd de rest van de bloemkool in kleinere stukken en kook dit in een laag water gaar. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
  5. Maak in de tussentijd de harissa marinade door alle ingrediënten te mengen. Neem de gebakken bloemkool steaks en lak de marinade helemaal over de steaks, aan beide kanten. Leg dit op het bakvel waarna je de steaks ongeveer 10-15 minuten in de oven bakt. Goed opletten, zodat ze precies goed gebruind worden.
  6. Giet de bloemkool af zodra deze gaar is en prak deze tot een puree. Voeg vervolgens een geraspt teentje knoflook toe, zout naar smaak, een scheutje (soja)room en olijfolie. Meng tot een zachte puree.
  7. Serveer nu de bloemkoolpuree met harissa bloemkoolsteak en de boerenkool salade. Strooi granaatappel pitjes en zonnebloempitten over de salade heen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply