Hapjes & Dips/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Bladerdeeg hapjes met pompoen en spinazie

recept bladerdeeg pakketje met pompoen en spinazie www.jaimyskitchen.nl

Deze hapjes van bladerdeeg zijn heerlijk als tussendoortje of als hapje. De vulling van pompoen, spinazie en feta kaas is lekker herfstig of winters!

Bladerdeeg hapjes als tussendoortje

Jaja, ik ben daar echt gek op hoor! Een lekker snackje tussendoor is altijd goed en ik deze hapjes zijn daar perfect voor. Je kunt natuurlijk afwisselen met de vulling, maar deze combinatie van pompoen, spinazie en feta is echt erg lekker!

Bladerdeeg hapjes

Zoals ik al zei vind ik dit een perfect hapje, dus uiteraard heb ik hier al meerdere recepten van online staan. Dit zijn een aantal van mijn favo bladerdeeg hapjes:

recept bladerdeeg pakketje met pompoen en spinazie www.jaimyskitchen.nl
Recept: Bladerdeeg hapjes met pompoen en spinazie

Hoeveelheid: 4 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:

175 gr pompoen blokjes
175 gr spinazie
175 gr feta
4 bladerdeeg plakjes (diepvries)
peterselie
peper en zout
vloeibare boter

Bereiding:

  1. Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Giet dit af en prak de pompoen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier
  3. Roerbak de spinazie in een pan tot de spinazie zacht is. Voeg de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel al het vocht uit de spinazie.
  4. Verdeel de pompoen puree over de bladerdeeg plakjes. Voeg dit alleen toe aan het midden van het plakje bladerdeeg en laat de randen vrij.
  5. Verdeel ook de spinazie en feta kaas over de pompoen puree. Vouw de puntjes van de plakjes bladerdeeg naar het midden en druk de puntjes vast in het midden. Verdeel een beetje vloeibare boter over het bladerdeeg (aan de bovenkant).
  6. Bak de bladerdeeg hapjes af in ongeveer 30-35 minuten. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en verdeel dit over de gebakken hapjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.