BBQ/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: BBQ (vegetarische) burgers met aubergine

Recept bbq vegetarische burger met aubergine www.jaimyskitchen.nl

Burgers zijn altijd een goed idee en al helemaal bij de BBQ. Ik maakte vegetarische burgers, maar deze burger kun je ook heerlijk maken met een rundvlees burger, mocht je dat willen.

Vegetarische burgers bij de BBQ

Tegenwoordig is er zoveel keus in het vegetarische schap en al helemaal wat betreft hamburgers. Er zitten er ontzettend lekkere varianten tussen. Mijn favorieten zijn onder andere de jalapeño burgers van Garden Gourmet en de burgers van de vegetarische slager. Maar, kies vooral jouw favoriet. De meeste zijn ook geschikt om op de barbecue te bereiden.

Gegrilde aubergine van de BBQ

En als je dan toch aan het grillen bent, maak dan lekkere gegrilde aubergine van de BBQ. Deze zijn heerlijk op de burgers en mocht je wat plakjes over hebben, dan zijn die natuurlijk ook erg lekker als extra groenten. Aubergines zijn echt perfect om te grillen. Zorg dat je de plakken niet te dun snijd!

Recept bbq vegetarische burger met aubergine www.jaimyskitchen.nl
Recept: BBQ (vegetarische) burgers met aubergine

Hoeveelheid: 4 burgers
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

4 hamburger broodjes
4 (vegetarische) hamburgers
1 aubergine
1 avocado
40 gr sla
olie

Tzatziki:
1 komkommer
175 gr Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 tl citroensap
een scheutje olijfolie
een paar takjes peterselie
peper en zout

Bereiding:

  1. Maak de tzatziki door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Hak de peterselie. Voeg de Griekse yoghurt erbij en meng goed door. Voeg peterselie, peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed.
  2. Snijd de aubergine in dikke plakken en besmeer met een beetje olie. Grill de aubergine in de grillpan of op de BBQ. Bak ook de hamburger.
  3. Snijd de avocado in plakjes. Maak de burgers door het broodje door te snijden, eerst een laagje sla erop te leggen, vervolgens de aubergine, burger, tzatziki, avocado en uiteraard de bovenkant van het broodje. Het is ook lekker het broodje eventueel even te grillen. Smeer dan wel een beetje olie op het brood.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.