BBQ/ Bijgerechten/ Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: BBQ vegetarische balletjes spies met groenten

Recept vegetarische balletjes barbecue spies www.jaimyskitchen.nl

Heb je moeite met vegetarische recepten te bedenken voor een barbecue? Dan raad ik je dit recept voor een spies met vegetarische balletjes en verschillende groenten aan, die heerlijk zijn voor een BBQ.

Hoe bereid je een vegetarische barbecue voor?

Dat lijkt misschien lastig, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo moeilijk. Ik vertel je graag wat je op de BBQ kan leggen zodat je een heerlijke vegetarische maaltijd kunt maken. Zo zijn vlees vervangers vaak een goede optie, zoals de vegetarische balletjes van De Vegetarische Slager, die ik gebruikte voor dit recept. Ook kun je een heerlijke spies met tofu maken, maar kun je ook haloumi grillen op de BBQ of groenten grillen zoals met de cherrytomaat en feta spies. Nou, dan heb je al 4 vegetarische recepten! Best makkelijk toch? Wil je meer BBQ-inspiratie? Kijk dan even op de BBQ-pagina!

Vegetarische balletjes

Kies de vega balletjes die jij het lekkerst vindt. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende varianten te krijgen en er zitten echt lekkere tussen! Mijn favoriete balletjes zijn die van De Vegetarische Slager, omdat die veel smaak hebben. Deze doen het ook erg goed op de barbecue!

Recept vega ballen bbq spies www.jaimyskitchen.nl
Recept: BBQ vegetarische balletjes spies met groenten

Hoeveelheid: 3 spiesen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

9 vegetarische balletjes
½ courgette
1 rode ui
½ rode paprika
1 el olie

Benodigdheden:
3 spiesen

Bereiding:

  1. Leg, indien je houten prikkers gebruikt, de prikkers in een beetje water, zodat deze niet verbranden op de BBQ.
  2. Snijd de courgette in plakken van 1-1 ½ cm dik en halveer deze. Snijd stukken van de paprika. Schil de rode ui en snijd partjes ervan.
  3. Gebruik de olie om de groenten en vegetarische balletjes mee in te wrijven, zodat dit daarna goed op de barbecue kan grillen.
  4. Rijg nu de vegetarische balletjes en groenten om en om op de spiesen. Grill de spiesen nu ongeveer 4-5 minuten aan beide kanten op de BBQ.

Tip: deze spiesen kunnen ook in een grillpan bereid worden, indien je geen barbecue hebt.

Recept: BBQ vegetarische balletjes spies met groenten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.