BBQ/ Bijgerechten/ Hoofdgerechten/ Koolhydraatarm/ Vis

Recept: Spiezen met garnaal en ananas

BBQ garnalen spies met ananas www.jaimyskitchen.nl

Spiezen van de BBQ of van de grill met garnaal en ananas in een heerlijke marinade. Soms vind ik het best lastig om creatief te zijn met spiezen, om niet steeds hetzelfde te maken. Daar ging ik naar op zoek en dat lukte helemaal met deze lekkere variant. Lees snel hoe ik de spiezen en de marinade ervoor maakte.

Zelfgemaakte marinade

ja, die moet natuurlijk echt wel zelfgemaakt zijn. Ook moet de marinade al deze smaken bevatten: zoet, zuur, zout en pittig. Dat is helemaal gelukt door te marineren met sinaas- en citroensap, chili vlokken en soja saus. Ook gebruik ik een beetje olie, zodat de spiezen niet blijven plakken. Laat de garnalen en ananas minimaal 30 minuten marineren, maar ook hier geldt: hoe langer hoe beter.

BBQ, grillpan of plancha

Ook hier kun je weer creatief zijn hoe je de lekkere spiezen bakt. Op de BBQ met kolen is erg lekker, maar het kan natuurlijk ook in een grillpan of zelfs een normale plan. Ook kun je ze op de plancha plakken. Wat jij wilt dus! Bij mij werden ze bereid op de grill mijn favoriet is de Ferleon, maar voor een kolen BBQ ben ik fan van deze.

BBQ garnalen spies met ananas www.jaimyskitchen.nl
Recept: Spiezen met garnaal en ananas

Hoeveelheid: 4 grote spiezen
Bereidingstijd: 5 minuten + 30 minuten marineren + 5 minuten bakken

Ingrediënten:
1 sinaasappel
1 citroen
250 gr garnalen
0,5 verse ananas
1 volle tl sojasaus
0,5 tl gedroogde chili
1 el zonnebloemolie

Benodigdheden:
satéprikkers

Bereiding:

  1. Meng de ingrediënten van de marinade. Pers hiervoor het sap van de sinaasappel en de citroen uit en meng dit goed met de chili vlokken, zonnebloemolie en sojasaus.
  2. Snijd de ananas in blokjes. Kies zelf welke grootte je hiervoor het lekkerst vind. Meng vervolgens de ananas en garnalen met de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren.
  3. Leg in de tussentijd de satéprikkers in het water, zodat de stokjes niet verbranden.
  4. Rijg na het marineren de garnalen en ananas om en op op de spiezen.
  5. Bak of grill de spiezen nu tot de garnalen gaar zijn.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply