Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Spiesen met garnaal en ananas

Spiesen met garnaal en ananas

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 250 gr garnalen
  • 0.5 verse ananas
  • 1 tl volle sojasaus
  • 0.5 tl gedroogde chili
  • 1 el zonnebloemolie

Benodigdheden:

  • saté prikkers

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Spiesen van de BBQ of van de grill met garnaal en ananas in een heerlijke marinade. 

Soms vind ik het best lastig om creatief te zijn met spiesen, om niet steeds hetzelfde te maken. Daar ging ik naar op zoek en dat lukte helemaal met deze lekkere variant. Lees snel hoe ik de spiesen en de marinade ervoor maakte. 

Zelf marinade maken

ja, die moet natuurlijk echt wel zelfgemaakt zijn. Ook moet de marinade al deze smaken bevatten: zoet, zuur, zout en pittig. Dat is helemaal gelukt door te marineren met sinaas- en citroensap, chili vlokken en soja saus. Ook gebruik ik een beetje olie, zodat de spiesen niet blijven plakken. Laat de garnalen en ananas minimaal 30 minuten marineren, maar ook hier geldt: hoe langer hoe beter.

BBQ, grillpan of plancha

Ook hier kun je weer creatief zijn hoe je de lekkere spiesen bakt. Op de BBQ met kolen is erg lekker, maar het kan natuurlijk ook in een grillpan of zelfs een normale plan. Ook kun je ze op de plancha plakken. Wat jij wilt dus! Bij mij werden ze bereid op de grill mijn favoriet is de Ferleon, maar voor een kolen BBQ ben ik fan van deze.

Bereiding

Stap 1

Meng de ingrediënten van de marinade. Pers hiervoor het sap van de sinaasappel en de citroen uit en meng dit goed met de chili vlokken, zonnebloemolie en sojasaus.

Stap 2

Snijd de ananas in blokjes. Kies zelf welke grootte je hiervoor het lekkerst vind. Meng vervolgens de ananas en garnalen met de marinade en laat minimaal 30 minuten marineren.

Stap 3

Leg in de tussentijd de saté prikkers in het water, zodat de stokjes niet verbranden.

Stap 4

Rijg na het marineren de garnalen en ananas om en op op de spiesen.

Stap 5

Bak of grill de spiesen nu tot de garnalen gaar zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten garnalen bijgerechten ananas gegrild zomer koolhydraatarm bbq barbecue grillen marinade spiesen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴