Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki

BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen

Tzatziki:

  • 1 komkommer
  • 175 gr Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap
  • een scheutje olijfolie
  • een paar takjes peterselie
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze zoete aardappelen kun je tussen de kolen van de BBQ garen of gewoon in de oven natuurlijk. Een heerlijk bijgerecht voor bij een barbecue, waarbij de zoete aardappel gevuld wordt met zelfgemaakte tzatziki saus.

Gepofte zoete aardappel recept

In dit recept vul ik de zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki saus. Deze saus maak je echt ontzettend makkelijk zelf en het geheim is de geraspte komkommer voor een heerlijke frisse saus. Het is echt de moeite waard om de saus zelf te maken. Zoete aardappel poffen is lekker makkelijk en vervolgens kun je de aardappel met verschillende ingrediënten vullen. Dit zijn ook lekkere opties:

Bereiding

Stap 1

Indien je de zoete aardappelen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappelen grondig en prik gaatjes in de aardappel. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en gaar de aardappelen in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.

Stap 3

Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Hak peterselie fijn en voeg samen met de Griekse yoghurt erbij. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed.

Stap 4

Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kikkererwten komkommer bijgerechten vegetarisch oven zoete aardappel bbq tzatziki

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴