BBQ/ Bijgerechten/ Vega & Vegan

Recept: BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki

Recept gepofte bbq zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl

Deze zoete aardappelen kun je tussen de kolen van de BBQ garen of gewoon in de oven natuurlijk. Een heerlijk bijgerecht voor bij een barbecue, waarbij de zoete aardappel gevuld wordt met zelfgemaakte tzatziki saus.

Gepofte zoete aardappel recept

In dit recept vul ik de zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki saus. Deze saus maak je echt ontzettend makkelijk zelf en het geheim is de geraspte komkommer voor een heerlijke frisse saus. Het is echt de moeite waard om de saus zelf te maken. Zoete aardappel poffen is lekker makkelijk en vervolgens kun je de aardappel met verschillende ingrediënten vullen. Dit zijn ook lekkere opties:

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten

Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Recept gepofte bbq zoete aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: BBQ gepofte zoete aardappel met zelfgemaakte tzatziki

Hoeveelheid: 4 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

4 kleine zoete aardappelen

Tzatziki:
1 komkommer
175 gr Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 tl citroensap
een scheutje olijfolie
een paar takjes peterselie
peper en zout

Bereiding:

  1. Indien je de zoete aardappelen in de oven maakt, verwarm de oven dan op 200 graden.
  2. Was de zoete aardappelen grondig en prik gaatjes in de aardappel. Verpak de aardappelen in aluminiumfolie en gaar de aardappelen in ongeveer 25-30 minuten in de oven, of tussen de kolen van de BBQ. De tijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel.
  3. Maak vervolgens de tzatziki, door eerst de komkommer te raspen. Knijp de komkommer helemaal uit en verwijder het vocht van de komkommer. Rasp ook de knoflook fijn en voeg bij de komkommer. Voeg de Griekse yoghurt erbij en meng goed door. Voeg peper en zout toe, citroensap naar smaak en een klein scheutje olijfolie. Meng goed.
  4. Snijd de zoete aardappel open en voeg hierin de tzatziki. Maak af met een beetje peterselie. Voor de foto ziet een takje er leuk uit, maar het is fijner om de peterselie te hakken en eroverheen te verdelen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.