Bijgerechten/ Diner/ Lunch/ Soep/ Vega & Vegan

Recept: Basisrecept vegetarische groentesoep

recept vegetarische groentensoep www.jaimyskitchen.nl

Een simpele groentesoep ontzettend lekker, echt een heerlijke soep voor koude tijden. Ik eet het graag als lunch of als voorgerecht. Dit is een basisrecept voor een heerlijke vegetarische groentesoep.

Basisrecept voor groentesoep

Een goed basisrecept voor een lekkere soep is natuurlijk altijd welkom. Laatst besefte ik mij dat ik eigenlijk nooit een lekkere groentesoep maak. Wel andere soepen zoals pompoensoep, tomatensoep of zoete aardappelsoep, maar nooit een goede groentesoep. Laatst kocht ik een keertje een verspakket voor groentesoep en dat inspireerde mij een om hier een recept van te maken en te delen.

Welke groenten horen in een groentesoep?

Daar kun je natuurlijk over discussiëren, haha. Maar ik vind wortel, bleekselderij en prei een echte must-have. Ook is een witte ui echt enorm lekker, dat zorgt voor extra veel smaak aan de bouillon. Een aardappel zorgt voor een lekkere vullende toevoeging en bloemkool vind ik ook een enorm succes in de groentesoep. Natuurlijk kun je al je restjes groenten in deze soep kwijt, maar dit zijn mijn favo’s.

recept vegetarische groentensoep www.jaimyskitchen.nl
Recept: Basisrecept vegetarische groentesoep

Hoeveelheid: 6-8 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

2 stengels bleekselderij
300 gr bloemkool
1 wortel
1 prei
1 witte ui
1 grote witte aardappel
1,5-2 liter water
2-3 bouillonblokjes
1 tl tijm
10 gr peterselie
60 gr vermicelli

Bereiding:

  1. Snijd en witte ui in ringen. Was de bleekselderij en snijd deze in ringen. Schil de wortel en snijd deze in blokjes of halve ringen. Schil ook de aardappel en snijd deze in blokjes, was de aardappel goed. Snijd ook de prei in ringen en was het eventuele zand er af. Snijd als laatste de bloemkool wat fijner.
  2. Los de bouillonblokjes op in het water en voeg ook de tijm toe. Breng het water aan de kook.
  3. Voeg vervolgens de aardappel en alle groenten toe aan de bouillon. De groenten moeten ongeveer 7-10 minuten koken.
  4. Kijk goed naar de kooktijd van de vermicelli en voeg deze toe aan de soep op basis van deze kooktijd.
  5. Hak de peterselie en serveer dit bij de groentesoep.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.