Zoet

Recept: Basis vanille muffins

Recept basis vanille muffins www.jaimyskitchen.nl

Dit basis recept voor vanille muffins is de perfecte basis om heerlijke toppings of variaties mee te maken. De muffins zijn in de basis al erg lekker, dus ook zonder toppings!

Basis recept voor vanille muffins

Eigenlijk heb ik niet veel basisrecepten online staan en al helemaal geen bakrecepten. Bakken is nooit echt helemaal mijn ding geweest. Ik had altijd het idee dat ik er niet zo goed in ben, omdat je tussentijds niet zo goed kunt aanpassen. Nu ik zwanger ben, heb ik veel meer zin in zoetigheid, dus het is toch tijd om me eens in bakken te verdiepen. Momenteel zitten we ook in de Corona-tijd, waardoor we zoveel mogelijk thuis moeten zijn. Nog meer tijd en daardoor reden om te bakken! Daar is dit basisrecept voor vanille muffins uit gekomen, met uiteraard ook een lekkere variatie, die ik ook nog zal posten!

Recept basis vanille muffins www.jaimyskitchen.nl
Recept: Basis vanille muffins

Hoeveelheid: 12 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:

200 gr zelfrijzend bakmeel
140 gr suiker
190 gr boter
1 el vanille extract
4 eieren
een snuf zout

Benodigdheden:
Muffin vorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 190 graden.
  2. Neem een kom voor de droge ingrediënten en meng het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout goed.
  3. Smelt de boter. Neem een andere kom voor de natte ingrediënten en voeg hierbij de eieren, het vanille extract en ook de suiker. Klop dit met een garde (of in een Kitchen Aid) luchtig.
  4. Voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe tot alles gecombineerd is tot een beslag.
  5. Indien je een siliconen muffin vorm of papieren vormpjes gebruikt, is invetten niet nodig. Gebruik je een muffin bakblik, vet deze dan goed in.
  6. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak de muffins af in 18-20 minuten. Test de muffins door met een prikker erin te prikken. Indien de prikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.