Ontbijt

Recept: Basis Overnight Oats

Dit recept stond gewoon niet op Jaimy’s Kitchen! En dat terwijl het echt mijn favoriet is. Overnight Oats is een vrij bekend begrip in foodie wereld, maar ik merk in mijn omgeving dat veel mensen het ook niet niet zo goed kennen. Wat een gemis, zeker als je een havermout liefhebber bent, want dan ga je dit zeker heel lekker vinden. En, onwijs efficiënt!

Efficiënt? Zeker weten! Je maakt de Overnight Oats gewoon de avond van te voren en in de ochtend hoef je het bakje alleen maar even uit de koelkast te halen en eventueel toppings te te voegen! Dat is toch ontzettend handig! En zó, zó lekker. Daarnaast is havermout een gezonde start van de dag, wat lang een verzadigd gevoel geeft.

Ik wil graag wat verschillende opties geven om dit lekkere receptjes te maken, maar dit is de basis:

– havermout
– (soja) yoghurt
– water
– smaakmakers
– fruit naar keuze

Havermout 1

Havermout:
Neem de meest eenvoudige havermout die je kan krijgen, gebroken vind ik het handigst, omdat ze wat kleiner zijn.

Yoghurt:
Ik neem sojayoghurt, omdat ik dit echt het lekkerst vind, maar ook omdat ik graag plantaardig kies. Normale yoghurt kun je uiteraard ook nemen. Vaak wordt er ook melk gekozen, maar dan vind ik dat je de Overnight Oats nooit zo romig krijgt. Ik neem ook vaak vanille sojayoghurt!

Water:
Dit heb je nodig om een beetje te verdunnen, wanneer je alleen yoghurt gebruikt is het te dik. Let wel op dat je niet teveel water gebruikt. Beetje teveel? Voeg dan gewoon wat havermout toe

Smaakmakers:
Dit gaat mee met de havermout, yoghurt en het water, een nachtje de koelkast in. Denk hierbij aan kaneel, kokos, gedroogd fruit zoals abrikoos, cranberry, rozijnen, vanille extract, kokosbloesemsuiker ect. Hier kun je mee variëren natuurlijk, kies jouw favorieten!

Fruit:
De volgende ochtend gaat de topping op de Overnight Oats! Haal je kommetje ongeveer 15 munten voordat je gaat eten uit de koelkast, zodat het een beetje op kamer temperatuur kan komen. Heerlijk met plakjes banaan, bramen, frambozen, kiwi, aardbei ect. Maar denk ook aan quinoa pops of wat muesli.

Havermout 2

Zo ziet het er ongeveer uit wanneer het de koelkast in gaat. De hoeveelheden mag een beetje op gevoel, de havermout zuigt het vloeibare op, dus het moet wel wat vloeibaar zijn, maar niet té, dan blijft het te waterig. Ongeveer zoals op de foto hier boven.

Overnight Oats

Ohh, dit is een versie met cacaopoeder, gehakte noten, banaan, granaatappel, chipzaad en wat amandelboter, heerlijk.

En dan, genieten!

Liefs Jaimy

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Vivian | stayaliveandcooking
  30 maart 2016 at 07:50

  Ben gek op havermout maar moet eerlijk bekennen dat ik het nog nooit met yoghurt heb gemaakt! Ga zeker eens een keer overnight oats proberen, ik eet normaal alleen warm 🙂

  • Reply
   admin
   31 maart 2016 at 05:22

   Zelf ben ik minder fan van warme havermout, ook lekker hoor, maar deze is mijn favoriet!
   Ben benieuwd wat je er van vindt!

 • Reply
  Food Diary #3 - Vegan! | Jaimyskitchen.nl
  3 juni 2016 at 07:02

  […] ik echt enorm van Overnight Oats als ontbijt en daar heb ik ook al uitgebreid over geschreven -> Overnight Oats. Alleen vind ik het ook echt belangrijk om af en toe te variëren. Dus, vandaag maakte ik vegan […]

 • Reply
  Carrot Cake Overnight Oats | Jaimy's Kitchen
  8 februari 2017 at 16:07

  […] Oats, de naam zegt het al: Havermout die je een nachtje moet laten staan. Eerder schreef ik al over Overnight Oats, maar vandaag laat ik jullie een nieuwe favoriet zien. Carrot Cake is toch onwijs lekker?! Waarom […]

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.