Zoet

Recept: Bananenbrood met matcha

Recept bananenbrood met matcha www.jaimyskitchen.nl

Dit bananenbrood is heerlijk fluffy en ziet er té gek uit door het marmer effect. Het groene is namelijk matcha, oftewel groene theepoeder. Krijg je al trek in dit mooie bananenbrood?

Bananenbrood met een twist door matcha

Telkens wanneer ik weer een recept met matcha maak, krijg ik het gevoel dat ik moet uitleggen wat matcha is. Ik postte op Instagram ook een kleine sneak peek van het recept en toen kreeg ik ook al een aantal vragen over matcha en wat het is. Matcha is dus groene thee poeder, waar ik persoonlijk in Japan kennis mee maakte. Hier lees je alles over matcha, mocht je er meer over willen weten. In dit recept geeft de matcha een lekkere subtiele smaak, groene thee smaak dus. Daarnaast geeft het natuurlijk een ontzettend tof effect door de verschillende kleurtjes.


Recept: Bananenbrood met matcha

Hoeveelheid: 1 bananenbrood
Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

2 grote rijpe bananen
250 gram bloem
1 volle tl bakpoeder
115 gr zachte boter
115 gr suiker
2 eieren
1 tl vanille aroma
1 tl matcha poeder
snuf zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Prak de bananen met een vork zo fijn mogelijk. Breek hier de eieren in en klop deze flink met een garde. Voeg hierbij de vanille aroma.
  3. Neem een andere kom en zeef hierin de bloem en het bakpoeder. Voeg ook een snuf zout toe.
  4. Smelt de boter en voeg hierbij de suiker. Mix goed tot dit een geheel is en voeg bij het eimengsel.
  5. Voeg nu het eimengsel met de suiker en boter samen met het bloem en meng dit tot een glad geheel.
  6. Haal nu een derde van het mengsel uit de kom en voeg dit in een apart kommetje. Zeef hier het matcha poeder overheen en meng goed tot de matcha goed verdeeld is.
  7. Vet de bakvorm in en voeg de helft van het blanke mengsel in de bakvorm. Voeg de helft van het matcha mengsel hierover heen en gebruik een satéprikker of eetstokje om een beetje het blanke en matcha mengsel te mengen. Niet teveel!
  8. Voeg de overige helft van het blanke mengsel hier overheen en voeg daarop het laatste deel van het matcha mengsel. Meng wederom een klein beetje met een prikker.
  9. Bak de cake af in 40 minuten of tot wanneer een satéprikker er schoon uitkomt. Laat goed afkoelen en snijd het bananenbrood in plakjes.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Jolanda
    27 april 2020 at 14:17

    Hoi Jaimy ik heb het heerlijke bananenbrood met matcha vandaag gemaakt smaakt super lekker moet hem weg zetten anders is die zo op haha bedankt voor dit recept 😀

    • Reply
      Jaimy
      27 april 2020 at 14:41

      Hi Jolanda, wat een lief berichtje! Geniet er van!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.