Vega & Vegan/ Zoet

Recept: Bananenbrood met Chocolade

Toen ik mijn vriendinnetje Kelly op ging zoeken in haar nieuwe appartement in Amsterdam, samen met haar vriend wilde ik graag iets meenemen. Nu weet ik dat Kelly gek is op bananenbrood, dus dat wilde ik graag voor haar maken. En wanneer je bananenbrood maakt, waarom dan geen twee tegelijk zodat je er zelf ook eentje hebt? Dat deed ik dus!

We hadden nog een stuk pure Tony Chocolony in huis, dus deze wilde ik graag in het bananenbrood verwerken. Ik vries het bananenbrood trouwens altijd in porties in, zodat ik er lekker lang van kan genieten.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

– 100 gr amandelmeel
– 150 gr tarwebloem of speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda
– 1 tl kaneel
– 4 bananen
– 4 dadels
– 1 tl vanille extract
– geschaafde chocolade naar smaak
– een snufje zout
– boter of olijfolie om je ovenschaal in te vetten.

Bananenbrood met Chocolade

Hoe maak je het?

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Prak als eerste de bananen, maar laat er eentje heel. Leg deze aan de kant.
  3. Hak nu ook de dadels in kleine stukjes. Nu mag je alle ingrediënten samenvoegen. Zonder die ene banaan dus.
  4. Vet je ovenschaal goed in en voeg het mengsel hier in. Neem je overige banaan en snijd deze in de lengte doormidden. Deze leg je bovenop het deeg en duw de banaan er een béétje in.
  5. Bak het bananenbrood nu gaar in ongeveer 45 minuten. Je kunt controleren of het brood gaar is door er een satéprikker in te prikken, blijft er niets aan de prikker kleven? Dan is het gaar!
  6. Geniet ervan!

afsluiting-jaimy-1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.