Baba Ganoush is een geroosterde aubergine puree, een heerlijk mezze gerechtje. Het is heerlijk met wat turks brood of pita brood, waar je de baba ganoush mee kunt besmeren. Voor het recept heb je tahin nodig. Dit is een sesampasta wat ook een basis voor hummus is en ik heb dit bij mijn Turkse winkel gekocht. Let wel goed op dat je een goede kwaliteit koopt.
Ingrediënten:
– 1 aubergine
– 1 teentje knoflook
– een halve citroen
– 1 tot 2 theelepels tahin
– een klein bosje peterselie
– zout
– zwarte peper
– een halve theelepel gemalen komijn
– olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Neem de aubergine en prik er wat gaatjes in en besprenkel met olijfolie.
- De aubergine mag nu in een ovenschaal voor ongeveer 60 minuten in de oven of tot hij helemaal goed geroosterd is. De schil mag hierbij best wat zwart kleuren.
- Hak de knoflook en peterselie fijn en meng dit alvast met de tahin, peper, zout en komijnpoeder.
- Wanneer de aubergine afgekoeld is kun je deze even kort pureren in je keukenmachine of blender. Meng daarbij ook het tahin mengsel.
- Let op, het is lekker wanneer je nog wat stukjes aubergine proeft, dus pureer niet te lang.
- Voeg eventueel wat munt toe voor een frisse touch aan het gerecht.
- Als laatste mag er wat olijfolie over de baba ganoush heen.
7 Comments
Recept: Geroosterde Aubergine Spread |
11 januari 2017 at 10:02[…] wilde ik Baba Ganoush maken, een recept wat ik al een paar keer eerder gemaakt heb. Echter werd in geïnspireerd door […]
Kerstrecepten: 6 x Amuses of Borrelhapjes | Jaimy's Kitchen
18 januari 2017 at 17:19[…] Baba Ganoush […]
Persoonlijk: Jaimy's Kitchen Catering | Jaimy's Kitchen
28 januari 2017 at 18:18[…] dip. Deze was onwijs lekker. Eigenlijk wilde ik mijn Baba Ganoush recept maken, maar terwijl ik bezig was, bedacht ik mij en maakte deze spread. Het recept staat […]
Michelle
12 oktober 2017 at 11:03Haaai Jaimy,
Ik wil dit recept dit weekend gaan maken. Ik vraag mij alleen af hoe lang deze spread houdbaar is?
Kan ik hem 2 a 4 dagen na gebruik nog eten, of moet hij echt diezelfde dag op?
Groetjes,
Michelle
admin
12 oktober 2017 at 11:07Hoi Michelle,
Wat leuk dat je het recept gaat maken!
Zelf bewaar ik de spread zeker 3 dagen nog, maar wel in een goed sluitend bakje. Die 3 dagen moet zeker lukken en als je op dag 4 nog wat over hebt, gewoon even goed naar kijken en aan ruiken.
Laat het smaken!
Cynthia
14 januari 2019 at 13:27Hoeveel gram haal je hier ongeveer uit (met een grote aubergine)?
En hoe lang en hoe kan je het bewaren?
Jaimy
14 januari 2019 at 20:13Hi Cynthia, het aantal grammen is erg lastig om te zeggen. Dat is namelijk afhankelijk van het gewicht van de aubergine. Ik bewaar dit zelf het liefst max. 3 dagen in de koelkast in een luchtdicht bakje!