Diner/ Hoofdgerechten/ Vega & Vegan

Recept: Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree

Recept aubergine schnitzel met bloemkool puree www.jaimyskitchen.nl

Schnitzels van aubergine, geloof me het is heerlijk! De panko maakt het goed knapperig en dit is erg lekker bij de bloemkool puree. De gepofte tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes die deze maaltijd tot een heerlijk geheel maakt!

Een gebalanceerd recept door de bloemkoolpuree

Ja, de panko maakt het natuurlijk niet echt een heel gezond (maar wel heel lekker) recept. Daarom combineer ik dit niet met bijvoorbeeld aardappelpuree, maar met bloemkoolpuree. Dit is lekker romig van smaak en je krijgt echt lekker veel groenten binnen door deze maaltijd.

Gepofte tomaatjes

Door de tomaatjes te poffen zijn deze echte smaakbommen geworden. In het recept heb ik gebruik gemaakt van tomaatjes aan de tak. Dit ziet er extra lekker uit, maar die tomaatjes zijn meestal ook erg smaakvol. Natuurlijk is het niet persé nodig, normale cherrytomaatjes kun je ook poffen!

Recept aubergine schnitzel met bloemkool puree www.jaimyskitchen.nl
Recept: Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree

Hoeveelheid: 2-3 personen
Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

1 aubergine
1 ei
60 gr bloem
75 gr panko
1 tl oregano
chili vlokken
zout
100 gr cherrytomaatjes aan de tak
olijfolie

Bloemkool puree:
½ bloemkool
100 ml melk
boter
peper en zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 7mm dik. Maak een paar bordjes klaar. De eerste met een geklopt ei, de tweede met het bloem en de derde met de panko. Meng oregano, chili vlokken en zout door de panko. Haal een plak aubergine eerst door het bloem, dan door het ei en dan door het panko. Herhaal met alle plakken aubergine.
  3. Voeg de cherrytomaatjes aan tak met een beetje olie in een ovenschaal en pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg ook de plakken gepaneerde aubergine op een vel bakpapier in de oven en bak ook in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  4. Kook de bloemkool gaar en stamp samen met melk en een beetje boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Indien je dit lekker vind, kun je de aubergine schnitzel nog even afbakken in een beetje boter, maar dit is een optionele stap.
  6. Serveer de aubergine schnitzels met bloemkoolpuree en gepofte tomaatjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This error message is only visible to WordPress admins

Error: The account for needs to be reconnected.
Due to recent Instagram platform changes this Instagram account needs to be reconnected in order to continue updating. Reconnect on plugin Settings page

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.