Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree

Aubergine schnitzel met bloemkoolpuree

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ei
  • 60 gr bloem
  • 75 gr panko
  • 1 tl oregano
  • chili vlokken
  • zout
  • 100 gr cherrytomaatjes aan de tak
  • olijfolie

Bloemkool puree:

  • ½ bloemkool
  • 100 ml melk
  • boter
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Schnitzels van aubergine, geloof me het is heerlijk! De panko maakt het goed knapperig en dit is erg lekker bij de bloemkool puree. De gepofte tomaatjes zijn lekkere smaakbommetjes die deze maaltijd tot een heerlijk geheel maakt!

Een gebalanceerd recept door de bloemkoolpuree

Ja, de panko maakt het natuurlijk niet echt een heel gezond (maar wel heel lekker) recept. Daarom combineer ik dit niet met bijvoorbeeld aardappelpuree, maar met bloemkoolpuree. Dit is lekker romig van smaak en je krijgt echt lekker veel groenten binnen door deze maaltijd.

Gepofte tomaatjes

Door de tomaatjes te poffen zijn deze echte smaakbommen geworden. In het recept heb ik gebruik gemaakt van tomaatjes aan de tak. Dit ziet er extra lekker uit, maar die tomaatjes zijn meestal ook erg smaakvol. Natuurlijk is het niet persé nodig, normale cherrytomaatjes kun je ook poffen!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 7mm dik. Maak een paar bordjes klaar. De eerste met een geklopt ei, de tweede met het bloem en de derde met de panko. Meng oregano, chili vlokken en zout door de panko. Haal een plak aubergine eerst door het bloem, dan door het ei en dan door het panko. Herhaal met alle plakken aubergine.

Stap 3

Voeg de cherrytomaatjes aan tak met een beetje olie in een ovenschaal en pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten zacht. Voeg ook de plakken gepaneerde aubergine op een vel bakpapier in de oven en bak ook in ongeveer 20 minuten goudbruin.

Stap 4

Kook de bloemkool gaar en stamp samen met melk en een beetje boter tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Indien je dit lekker vind, kun je de aubergine schnitzel nog even afbakken in een beetje boter, maar dit is een optionele stap.

Stap 6

Serveer de aubergine schnitzels met bloemkoolpuree en gepofte tomaatjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten aubergine vegetarisch bloemkool diner oven schnitzel

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴