Hapjes & Dips/ Vega & Vegan

Recept: Aubergine rolletjes met walnoot

Recept aubergine rolletjes met walnoot www.jaimyskitchen.nl

Deze aubergine rolletjes zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel of bij een lekkere brunch. De hapjes zijn vegan, omdat ze gevuld zijn met walnoot, granaatappel en sojayoghurt. Ze kunnen ook met kwark gemaakt worden!

Heerlijke hapjes tijdens de borrel of tijdens een brunch

Jahaaa, deze hapjes zijn ontzettend lekker fris en daarom erg geschikt voor bij een heerlijke brunch. Denk aan de Paas brunch! Maar natuurlijk zijn de rolletjes ook een perfect recept voor bij de borrel. Ze zijn ook erg makkelijk om vooraf te maken en te bewaren in de koelkast. Zelf vond ik deze hapjes erg geschikt voor de Paas brunch.

Vegan of vega hapjes

De hapjes zijn sowieso vega, maar of je ze ook vegan maakt, dat is aan jou. Voor de vulling kun je namelijk sojayoghurt gebruiken zoals ik deed, of je kunt voor kwark kiezen. Beide ontzettend lekker, dus kies wat bij jou past! Het zachte vruchtvlees pas goed bij de vulling van knapperige stukjes walnoot.

De aubergines

Zoals je misschien al gezien hebt op de foto’s, gebruikte ik een paarse én witte aubergine. Leuk die kleurtjes hé! De aubergine is zo lekker veelzijdig. In dit recept koos ik ervoor om deze te grillen. Wist je dat de aubergine maar 20 calorieën per 100 gram bevat? Dat betekent dat dit een heerlijk en gezond hapje is!

Aubergine rolletjes met walnoot en granaatappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Aubergine rolletjes met walnoot

Hoeveelheid: 13-15 hapjes
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

2 aubergines
50 gr walnoot
60 gr granaatappel pitjes
4 el (soja) yoghurt of kwark
5 gr dille
peper en zout
olie om in te grillen

Benodigdheden:
keukenmachine (of een scherp mes ;))

Bereiding:

  1. Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je met een mes of met een mandoline doen.
  2. Grill de aubergines in een klein laagje olie in de grillpan tot er mooie streepjes ontstaan en de aubergines gaar zijn. Leg deze aan de kant.
  3. Voeg de walnoten en dille in een keukenmachine of snijd deze helemaal klein met een mes. Bewaar een paar takjes dille voor de garnering. Voeg vervolgens de (soja) yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de granaatappel pitjes er doorheen, maar houd er een paar apart.
  4. Neem een plakje aubergine, leg een theelepel van het mengsel op het plakje en rol vervolgens tot een mooi rolletje. Herhaal met de rest van de plakjes aubergine. Garneer met een een paar granaatappel pitjes en overgebleven takjes dille.

 

Recipe
recipe image
Recipe Name
Recept: Aubergine rolletjes met walnoot
Author Name
Published On
Total Time

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply