Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aardappel salade met biet en zalm

Aardappel salade met biet en zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 moten zalm
  • 3 gekookte rode bieten
  • 350 gr aardappelen (vastkokend)
  • 1 el gehakte bieslook
  • 2 el crème fraîche
  • 1 rode ui
  • 1 appel
  • 10 kleine augurkjes
  • 0.5 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Aardappel salade is een heerlijk bijgerecht voor bij een een barbecue, maar in dit recept heeft het de hoofdrol! De aardappel salade met biet wordt namelijk geserveerd met een lekkere moot zalm.

Aardappel salade met rode biet

Deze twee ingrediënten passen wat mij betreft zo goed bij elkaar. Mijn schoonmoeder combineert altijd rode biet met aardappel en maakt vaak een salade ervan. Zo ben ik dus ook op de inspiratie voor dit recept gekomen. Zij serveert het trouwens ook met een gekookt eitje, ook erg lekker. De aardappel salade steelt de show in dit recept, maar de salade kan natuurlijk ook gemaakt worden als bijgerecht bij een barbecue, of gewoon bij een soepje. Wat jij wilt natuurlijk. Ik serveer hierbij een lekker stukje zalm en zo maakt het een heerlijke maaltijd!

Bereiding

Stap 1

Was de aardappelen goed of schil deze. Snijd vervolgens in blokjes en was de aardappelen goed. Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten beetgaar. Controleer dit altijd goed, want het is afhankelijk van de grootte van de blokjes. Giet de gare blokjes aardappel af en spoel met koud water.

Stap 2

Snijd de appel in blokjes. Deze hoef je niet te schillen, maar mag natuurlijk wel indien je dit lekkerder vindt.

Stap 3

Snijd de rode biet in blokjes, snipper het rode uitje en snijd de augurkjes in kleine stukjes. Hak ook de bieslook fijn.

Stap 4

Maak de dressing door crème fraîche, mosterd en peper en zout te mengen.

Stap 5

Meng nu alle ingrediënten, op de zalm na, samen.

Stap 6

Verhit een beetje boter in een pan en bak de zalm in ongeveer 5 minuten aan beide zijdes, gaar.

Stap 7

Serveer de aardappel salade samen met de gebakken zalm.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten vis & zeevruchten aardappel winter zalm diner rode biet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴