Bijgerechten/ Lunch/ Salades/ Vega & Vegan

Recept: Aardappel salade met bieslook

Een goede, simpele en kruidige aardappel salade is een basisrecept wat iedereen wel lekker vindt! Daarom maakte ik een lekkere variant van dit recept met bieslook, mierikswortel en kappertjes.

Aardappel salade als bijgerecht

Het is inderdaad een perfect bijgerecht, voor bijvoorbeeld een barbecue of bij een stukje vlees of vis. Het is niet alleen bij het diner erg lekker, maar ook als lunch is het een perfect recept. Het is iedere geval een bijgerecht en daarom geschikt voor meerdere personen. Wil je een iets gevuldere salade, dan kun je ook eens bij aardappelsalade met bacon proberen.

Mierikswortel voor de pit!

De mierikswortel kun je gewoon in de supermarkt in een potje krijgen, ik gebruik deze van Kuhne. Mocht je deze niet kunnen vinden, dan kun je ook mosterd gebruiken, dat geeft dezelfde pittige kick in het recept.

Aardappelsalade 2 Vastkokend
Recept: Aardappel salade met bieslook

Hoeveelheid: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

500 gr voorgekookte vastkokende aardappelen
1 ½ tot 2 tl mierikswortel pasta of mosterd
3 e magere yoghurt
10 gr bosje bieslook
1 bakje tuinkers
1 tel (witte wijn) azijn
2 el kappertjes
peper en zout

Bereiding:

  1. Snijd de aardappels in kleinere blokjes. Zet een pan met gezouten water op en kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar. Let op, laat ze nog een beetje stevig en kook ze niet te gaar.
  2. In de tussentijd kun je de dressing maken door eerst de mierikswortel met de yoghurt te mengen. Mierikswortel heeft best een scherpe smaak, dus pas dit aan je eigen voorkeur aan.
  3. Hak nu de bieslook en knip de tuinkers. Meng dit met de yoghurt saus en breng verder op smaak met de azijn, peper en zout.
  4. Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je zet af en spoel je ze met koud water om het kookproces te stoppen.
  5. Meng de aardappelen met de dressing en voeg de kappertjes toe.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Aardappelsalade met bacon | Jaimy's Kitchen
    28 mei 2018 at 19:48

    […] een keer eerder maakte ik aardappelsalade, maar die was eigenlijk heel anders. Vandaag een recept met een romige aardappelsalade en zoutige […]

  • Leave a Reply