Bijgerechten/ Diner/ Kerstrecepten/ Vega & Vegan

Recept: Aardappel ‘Pommes Duchesse’

Krokante aardappel toefjes van aardappelpuree www.jaimyskitchen.nl

Dit heerlijke bijgerecht ziet er extra feestelijk uit toch?! Kleine krokante toefjes van aardappelpuree, dat zijn deze pommes duchesse. Deze worden op smaak gebracht op Parmezaanse kaas en dille.

Dille en Parmezaanse kaas met aardappelpuree

De aardappelpuree wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en natuurlijk met knoflook. Als vers kruid koos ik voor dille, maar ook peterselie of bieslook is erg lekker. Kies vooral wat je voor handen hebt of wat jouw favoriet is. De aardappelpuree is op deze manier goed op smaak gebracht en nadat ze de oven in geweest zijn, hebben ze in een lekker krokant laagje.

Feestelijk bijgerecht

De toefjes zien er erg feestelijk uit en zijn daarom perfect voor het kerstdiner. Een lekker bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Het past bij een stukje vlees, vis of bij het vegetarische hoofdgerecht. Aardappeltjes zijn altijd een goed bijgerecht toch?

Pommes Duchesse bijgerecht met aardappel www.jaimyskitchen.nl
Recept: Aardappel ‘Pommes Duchesse’

Hoeveelheid: 20 aardappel pommes duchesse
Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd

Ingrediënten:

500 gr kruimige aardappelen
3 el geraspte Parmezaanse kaas
5 gr dille (of peterselie)
een scheutje melk (evt. plantaardig)
1 eidooier
1 tl knoflookpoeder (of 1 teentje verse geraspte knoflook)
peper en zout

Benodigdheden:
Spuitzak
Bakpapier

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook de aardappelen in ongeveer 10-15 minuten gaar in gezouten water.
  2. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn en laat even uitstomen met de deksel op de pan. Voeg een scheutje melk toe, Parmezaanse kaas, peper en zout naar smaak. Stamp de aardappelen tot puree.
  3. Hak dille in fijn en voeg samen met de eidooier door de puree.
  4. Verwarm de oven op 200 graden.
  5. Leg de puree even in de koelkast, zodat deze afkoelt.
  6. Voeg de puree vervolgens in een spuitzak. Neem een vel bakpapier en leg deze op de bakplaat. Maak nu toefjes van de puree.
  7. Bak de puree vervolgens goudbruin en licht krokant in ongeveer 15 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply