Diner/ Het salade recept van food bloggers/ Hoofdgerechten/ Salades

Recept: Aardappel en tonijn salade

aardappel-tonijn salade www.jaimyskitchen.nl

Deze aardappel salade met tonijn is lekker fris door de toevoeging van granaatappel pitjes. Een heerlijk recept als hoofdgerecht of lunch.

Hi lieve volgers van Jaimy!

Mijn naam is Jacky (23) en net als Jaimy heb ik een foodblog, www.jackynobels.nl. Ik heb mijn levensstijl blijvend veranderd omdat ik heb gemerkt dat ik mij daar zo ontzettend goed bij voel, maar vooral omdat ik geleerd heb dat een gezonde levensstijl niet saai hoeft te zijn. Dat is precies wat ik met mijn foodblog aan jullie wil laten zien. Op mijn blog kan je dan ook genoeg inspiratie vinden voor een bewuste levensstijl! Met balans natuurlijk, want dat vind ik ook heel belangrijk. In mijn vrije tijd sta ik dan ook graag in de keuken en in de sportschool, waar ik vooral aan krachttraining doe. Krachttraining is een vorm van ontspanning voor mij.

Sinds 1 week ben ik afgestudeerd Orthopedagoog/psycholoog. Vanaf september ga ik werken bij een kinderopvangorganisatie in Amsterdam. Op dit moment woon ik nog thuis, in Den Helder, maar niet voor lang, want over 1 maandje ga ik samenwonen met mijn lieve vriend in Alkmaar!


Jaimy vroeg mij om mijn favoriete salade met jullie te delen. De laatste tijd vind ik het lastig om genoeg groente binnen te krijgen op een dag en ik weet dat ik niet de enige ben, dus toen Jaimy dit vroeg was ik erg enthousiast! Ik volg Jaimy al een tijdje op Instagram, vanwege haar prachtige foto’s en haar heerlijke recepten. Jaimy en ik ontmoette elkaar een tijdje terug toen we allebei voor ons blog naar Malta gingen. We gingen naar Malta om te zien waar de Malta aardappel vandaan komt. Voordat we naar Malta gingen hebben alle personen die mee gingen, een recept gemaakt met de Malta aardappel. Ik maakte een aardappel-salade die ik vandaag met jullie ga delen!


Deze salade in een pot bevat onder andere tonijn en avocado, mijn favoriete combi! Ook lekker om de tonijn eens te vervangen voor zalm, jamm! Een super simpel recept voor een frisse zomerse salade, die je lekker mee kunt nemen om buiten op te eten. Benieuwd naar het recept? Hier komtie:

Recept: Aardappel en tonijn salade

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

3 aardappelen
2 handjes verse spinazie
2 avocado’s
300 gr verse tonijn
1 granaatappel
2 el olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook deze gaar.
  2. Snijd de aardappelen in plakjes en verdeel deze over 2 borden of potten, voeg hier vervolgens de spinazie bij.
  3. Schil en ontpit de avocado, snijd in blokjes en verdeel over de borden of potten.
  4. Snijd de tonijn in plakjes en verdeel deze ook over de salades.
  5. Strooi er wat granaatappel pitjes over.
  6. Maak tot slot op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Enjoy!

Tip: Neem je deze salade mee? Zorg dat je hem niet te lang uit de koelkast of koelbox houdt vanwege de tonijn!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.